Societat 31/01/2019

El Col·legi d'Arquitectes demana mesures per preservar l'edifici de Gesa

Ha proposat que es modifiquin alguns punts de la fitxa de protecció per facilitar l'aprofitament de l'immoble

Ara Balears
1 min
La façana marítima de Palma amb els solars on l’Ajuntament de Palma vol fer un espai lliure públic equipat. Pel que fa a l’edifici de Gesa, el nou planejament urbanístic estableix que l’immoble passa a ser de titularitat d’Endesa.

PalmaEl Col·legi d'Arquitectes de Balears (Coaib) ha demanat al Consell de Mallorca que revisi la protecció de l'edifici de Gesa per poder facilitar-ne la preservació i frenar el procés de deterioració que sofreix, que l'entitat considera "molt preocupant".

La degana del Coaib, Marta Vall-Llosera, i el president de la demarcació de Mallorca, Nacho Salas, s'han reunit aquest dijous per plantejar les seves reivindicacions al conseller insular de Cultura, Patrimoni i Esports, Francesc Miralles.

Els arquitectes han proposat que es modifiquin alguns punts de la fitxa de protecció per facilitar l'aprofitament de l'edifici, obra de l'arquitecte Josep Ferragut, un immoble que va ser protegit amb el suport de l'agrupació col·legial.

"Ara les plantes han de mantenir-se diàfanes i la idea és que es permeti la compartimentació d'aquelles on se situaven les oficines", ha indicat Salas, que ha precisat que d'aquesta manera es facilitarà la reforma de l'immoble.

Així mateix, el Coaib ha demanat que s'estudiï la possibilitat d'ampliar els usos de l'edifici, que actualment està restringit a acollir oficines. "No hi ha res pitjor que un edifici en desús", ha incidit Salas, la proposta del qual serà traslladada als tècnics del Consell de Mallorca, segons ha indicat l'entitat col·legial en una nota de premsa.

stats