Israel
Societat19/12/2023

Un centenar de persones es concentren a les instal·lacions de la UIB per demanar més suport institucional a Palestina

Volen que la Universitat adopti un posicionament "més ferm de denúncia sobre aquests fets"

ARA Balears

PalmaUn centenar de persones s'han concentrat aquest dilluns a les instal·lacions de la UIB en suport de Palestina. L'acció ha estat organitzada per un grup de treballadors dels serveis administratius sota el nom de UIB per Palestina i amb el suport de l'Institut d'Antropologia de les Illes, Ciutadans per Palestina, Mallorca per Palestina i BDS Mallorca. En l'acte, s'ha fet un minut de silenci i, a més, s'ha llegit un poema de Refaat Alareer, poeta assassinat fa poques setmanes pels bombardejos israelians a Gaza. Segons han dit en el seu manifest, s'han concentrat perquè "els crims de guerra" de l'Estat d'Israel estan quedant impunes. "També som aquí perquè la UIB, des del rectorat, no ha impulsat cap mostra de solidaritat cap al poble palestí i s'ha mantingut equidistant", han assegurat.

En el seu manifest, assenyalen que la declaració sobre el conflicte que publicà el passat 13 d'octubre n'és un exemple: "S'hi confonen responsabilitats històriques, s'equipara opressor i oprimit". "Aquest any es compleixen 75 anys d'una ocupació que ha deixat centenars de milers de palestins assassinats, apartheid, repressió i la crisi de refugiats més llarga del món (5,9 milions de refugiats palestins)", han lamentat. En aquest sentit, han dit que amb la darrera escalada de violència, "Israel ha assassinat més de 18.000 palestins en només dos mesos, dels quals quasi la meitat són infants".

Cargando
No hay anuncios

El grup, que té el suport de l'Institut d'Antropologia de les Illes, Ciutadans Per Palestina, Boicot, Desinversions i Sancions Mallorca i Mallorca per Palestina, ha demanat "la fi del genocidi i de l'ocupació il·legal dels territoris palestins, i que la UIB adopti un posicionament més ferm de denúncia sobre aquests fets".