Cavalcada Reis d'Orient
Societat 19/12/2022

La Cavalcada dels Reis d'Orient de Palma 2023 sortirà al carrer amb normalitat

Sense màscares, amb música en directe i llançament de caramels

ARA Balears
2 min
Cavalcada Reis d'Orient

PalmaLa Cavalcada dels Reis d'Orient de Palma tornarà el 5 de gener del 2023 amb total normalitat, sense màscares, amb música en directe i llançament de caramels (uns 2.000 quilos), després de dos anys amb restriccions covid. Així ho ha explicat aquest dilluns en roda de premsa la regidora de Participació Ciutadana i Govern Interior, Clàudia Costa, que ha destacat que l'esdeveniment s'ha preparat "amb molta il·lusió i amb una intenció de tornar al 100% a la normalitat, de ser més pròxima i que els més petits puguin gaudir d'aquest dia".

Pel que fa al recorregut, començarà a les 18.00 hores al moll Vell, on els Reis d'Orient esperaran les autoritats i hi haurà un petit discurs amb infants de la ciutat. Continuaran per l'avinguda Antoni Maura, el passeig del Born, la plaça Joan Carles I, el carrer Unió, la Rambla, el carrer Baró de Pinopar, l'avinguda Alemanya i l'avinguda Roma. Finalment, tornaran pel carrer del Bisbe Campins, Rubén Darío, el passeig Mallorca, Jaume III i el passeig del Born fins al Casal Solleric. A causa d'això es tallarà el trànsit i hi haurà restriccions de circulació, que també afectarà línies de l'EMT.

A més, entre les novetats d'enguany es troba l'ampliació del nombre de carrosses, amb un total de 13, una de les quals dissenyada per alumnes de segon i tercer de Primària de tres escoles de Palma.

El dissenyador artístic de la Cavalcada 2023 de Palma, Daniel Puig, ha indicat que la temàtica d'enguany es basa en les juguetes modernes o actuals, la qual cosa engloba una part estètica des dels anys 80 fins a l'actualitat. Una d'aquestes carrosses anirà sobre l'espai i s'ha batejat amb el nom 'En òrbita'. Tindrà veu en directe i retrà homenatge al cantant David Bowie, amb un personatge vestit d'astronauta que estarà caracteritzat basant-se en l'artista. A més, les comparses d'aquesta carrossa seran de tipus alienígena o astronautes.

Una altra carrossa és 'Passeig de juguetes', amb música en directe i amb una barbie 'Penélope Glamour'. En aquest cas, les comparses seran juguetes més tradicionals, inspirant-se en les baldufes. Així mateix, la Cavalcada de Reis inclourà enguany la carrossa 'Imagina i crea la teva jugueta', en la qual han col·laborat i participat diversos infants. Damunt aquesta carrossa es col·locaran nou figures dissenyades pels més petits, com un ca, un robot o un peluix, i hi haurà també dos actors que animaran la carrossa. La comparsa serà de puzles.

Entre altres novetats, hi haurà una carrossa de temàtica 'Alicia al País de les Meravelles' i una xaranga musical basada en el personatge de Wally. També a la part de l'Estrella d'Orient s'inclouran noves decoracions i elements, com cavalls inflables perquè hi hagi més moviment visual.

Quant a l'arribada dels patges reials, cal recordar que serà el 3 de gener a la plaça de Cort a les 12.00 hores. Per tant, fins a aquest dia es mantindrà la bústia reial perquè els infants puguin dipositar-hi les seves cartes.

stats