Societat 24/04/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana

Àlex Volney

Els llibres han tornat a conquerir els carrers aquest Sant Jordi. Després d’ajornar-lo el 2020 a causa del confinament imposat per la pandèmia, enguany el Gremi de Llibreters de Mallorca, presidit per Àlex Volney, ha apostat per un format més semblant als de l’era precovid. A Palma, 28 llibreries han tret les seves paradetes i han fet signatures de llibres. La bona acollida de l’esdeveniment ha duit milers de persones als carrers, que han tornat a omplir les caixes dels llibreters. 

Jesús Jurado

El secretari autonòmic de Sectors Productius i Memòria Democràtica, Jesús Jurado, tindrà enllestit el Pla autonòmic de memòria i reconeixement democràtics a l’estiu, un document que subratlla la importància de portar els coneixements de memòria històrica a les aules dels estudis no universitaris. La intenció és que enguany ja es pugui posar en marxa un pla pilot de formació per als docents i continuar fent passes amb la Conselleria d’Educació per incloure aquesta matèria en el currículum.

Xema Muñoz

L’Ajuntament de Lloseta farà un esforç per donar una empenta al teixit local. Amb aquest fi, en el darrer ple s’acordà modificar el crèdit per poder injectar 1.000 euros a les empreses, comerços i autònoms del municipi afectats pel coronavirus. Aquesta iniciativa, en la qual també participen el Govern i el Consell de Mallorca, es posarà en marxa a curt termini. Entre les tres institucions, hi destinaran 156.762 euros i es preveu arribar a un 90% dels negocis locals.

stats