Societat 16/04/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Cares de la setmana.

Toni Galmés

El jutjat número 12 de Palma ha arxivat la segona causa que hi havia oberta contra el còmic On és l’Estel·la?, de l’il·lustrador Toni Galmés i editat per Comanegra. Es tracta d’una obra per a adults que se centra en els episodis més rellevants del Procés català, com les manifestacions de la Diada, el 1r d’octubre, el 20-S. Quatre sindicats policials de les Balears el varen denunciar perquè consideraven que incloïa “insults, mentides, injúries, difamacions”. Ja fa dos anys que Galmés està immers en processos judicials. 

Miguel Lázaro

El president de Simebal, Miguel Lázaro, es va referir a la tasca de les infermeres a l’Atenció Primària dimecres al Parlament dient que “on haurien de ser és als hospitals”. Amb aquestes declaracions, el president del sindicat mèdic qüestiona el paper de la infermeria a primària en un temps –de pandèmia– en què justament la seva feina és més necessària que mai. La declaració es va topar amb l’oposició frontal del col·lectiu infermer, que va acusar Lázaro de menystenir la professió.

Silvia Calzón

La secretària d’Estat de Sanitat, Silvia Calzón, va afirmar divendres a Palma que no prioritzaria la vacunació contra el covid-19 a les comunitats turístiques per salvar la temporada. El govern espanyol no ha fet cap cas de la petició de l’Executiu illenc, que ha demanat reiteradament més dosis per als territoris més afectats econòmicament. Actualment, les Illes són la quarta comunitat que menys dosis rep, després de la Rioja, Cantàbria i Navarra.

stats