Societat 19/03/2021

Les cares de la setmana

ARA Balears
1 min
Les cares de la setmana.

Sebastià Sansó

Les Balears comencen dissabte un futur sense plàstics d’un sol ús. Els articles de la Llei de residus aprovada el 2019 entren en vigor, malgrat que durant l’estat d’alarma el sector de la restauració podrà continuar oferint monodosis en sobres. Així i tot, la normativa impulsada pel director general de Residus, Sebastià Sansó, i el seu equip suposa un gran avanç per impulsar el reciclatge. Caldrà veure el grau de compliment per part dels sectors afectats i com actua el Govern per fer complir la llei.

Catalina Cladera

La presidenta del Consell de Mallorca, Catalina Cladera, va reclamar a l’Estat que desenvolupi el REB i que avanci en l’assignació del factor d’insularitat perquè les Illes estiguin a la mitjana d’inversions estatals. Va alçar la veu des del Senat, però cal recordar que aquest REB a mig gas es va aprovar quan Cladera era consellera d’Hisenda del Govern i que el seu partit, el PSIB, va votar en contra del recurs d’inconstitucionalitat als pressupostos de l’Estat precisament per no complir amb el REB.

Martí March 

No han estat unes setmanes fàcils per a la Conselleria d’Educació que dirigeix Martí March. Primer, es va comunicar l’expedient d’un professor de l’ESADIB i, després, l’acomiadament d’un docent del Conservatori Superior de Música per “un incompliment greu dins l’àmbit laboral” i uns actes que “vulneren els principis d’ètica”. Els comunicats d’ambdós casos, greus, han estat opacs i poc clars, i les explicacions donades als mitjans, poc transparents. 

stats