Societat 26/02/2021

Les cares de la setmana

1 min
Les cares de la setmana

Andreu Manresa

L’Ens Públic de Radiotelevisió de les Illes Balears, que dirigeix el periodista Andreu Manresa, ha llançat la plataforma IB3 Cultura. L’objectiu és divulgar les activitats culturals que es fan a l’Arxipèlag i de crear un punt de trobada de tots els agents i dels seus seguidors. Així, la dansa, la música, l’art, el cinema, la fotografia, la literatura i la poesia fets a les Illes s’uneixen en aquest nou espai, que inclourà un podcast dels col·laboradors d’IB3 Música i píndoles setmanals del programa Entusiastes.

Héctor Pons

L’Ajuntament de Maó ha aprovat que la denominació oficial del municipi sigui només el topònim en català. La proposta ha estat per part de l’equip de govern, que encapçala el socialista Héctor Pons. Han rebutjat la proposta el Partit Popular i Ciutadans. És una bona notícia que es normalitzi el nom de la capital menorquina, però arriba tard. El PSOE i Ara Maó governen en coalició des del 2015, però la proposta no s’havia elevat al ple fins ara, i arran d’un requeriment del Govern balear.

José Ramón Bauzá

L’expresident del Govern i actual eurodiputat de Ciutadans, José Ramón Bauzá, ha admès aquesta setmana al Parlament Europeu que és soci minoritari i fundador de Gas2Move, una start-up dedicada a la mobilitat amb gas natural que controla Enagás, segons ElDiario.es. Fa sis mesos, Bauzá va ocultar al mateix Parlament que era accionista d’aquesta empresa. En canvi, ara reconeix que la seva “petita participació” sí que pot “tenir implicacions polítiques”.

stats