Societat 25/12/2020

Les cares de la setmana

Ara Balears
1 min
caretos-25

Jaume Ripoll

Un èxit més per al cofundador de la plataforma de continguts audiovisuals Filmin, Jaume Ripoll. El mes de març es començarà a rodar el que serà la primera sèrie de producció pròpia de la plataforma, una ficció. No serà fins d’aquí a unes setmanes que s’aniran desvelant més incògnites sobre aquesta producció, que s’estrenarà cap a final del 2021. A més, a principi del mes de novembre es va donar a conèixer la compra de part de les accions de la plataforma pel fons inversor Neixi Capital.

Martí March

El conseller d’Educació, Martí March, ha presentat l’avantprojecte de llei balear d’educació, que finalment blindarà el Decret de mínims, La llengua pròpia s’haurà d’utilitzar com a mínim en el 50% de l’horari escolar. Cal recordar que March va presentar el primer avantprojecte d’aquesta norma el novembre del 2019 i llavors el text no assegurava una presència mínima del català a les aules, sinó que només el marcava com a llengua “vertebradora de l’ensenyament” a les Balears.

Alberto Jarabo

Un any més, els caps de cartell de les festes de Sant Sebastià són grups de fora. Per a aquest any atípic, s’han programat concerts a espais tancats de Nathy Peluso, Miguel Poveda i La Maravillosa Orquesta del Alcohol. A Mallorca hi ha grups de música per a tots els gustos amb la qualitat suficient com per ser caps de cartell, cosa que ja hauria d’haver passat fa anys. Enguany, no obstant això, hauria estat un bon moment per repensar aquestes festes.

stats