Societat 27/11/2020

Les Balears varen ser la segona comunitat on menys estudiants continuaren amb els estudis després del Batxillerat

L'any 2019 un 11% va decidir deixar d'estudiar, mentre que la mitjana estatal va ser del 8%

Ara Balears
1 min
Pla general d'un professor de l'IES Joanot Martorell parlant amb diversos alumnes de segon de batxillerat en una aula del centre, en una imatge d'arxiu

PalmaL'any 2019 les Illes Balears varen ser la segona comunitat, només per darrere d'Andalusia, on menys estudiants varen continuar amb els seus estudis després de superar el Batxillerat. En concret, un 11% varen abandonar els estudis, una xifra que se situa per sobre del 8% de mitjana estatal, segons ha informat l'agència Efe a partir de les dades publicades aquest divendres per l'INE.

Dels alumnes que varen continuar els seus estudis després del Batxillerat, el 74,5% va optar per la universitat, mentre que un 12,5% es va decidir per un grau superior. En el conjunt d'Espanya, el 72% dels que varen superar el Batxillerat es varen matricular a la universitat i el 19,5% varen optar per la Formació Professional.

La taxa d'alumnes de les Balears que decidiren continuar els seus estudis després d'haver superat l'Educació Secundària Obligatòria va arribar fins al 94,5%, enfront del 96% de la mitjana espanyola. Del total d'alumnes que abandonaren l'ESO a les Illes, només el 41,2% va trobar feina el 2019, gairebé 10 punts menys que en el conjunt espanyol.

Respecte de la taxa de titulats en cicles formatius de grau superior que troben feina, les Balears se situen en el 81,3%, enfront del 79,5% de la mitjana estatal. Els titulats de grau mitjà a l'Arxipèlag que han obtingut ocupació són un 80%, per sobre de la mitjana espanyola, que està en un 74,6%.

stats