Societat 20/11/2020

Les atraccions i els locals d'oci infantils podran tornar a obrir a partir del 28 de novembre

L'aforament serà limitat, s'hauran de garantir les mesures d'higiene i l'ús de la mascareta serà obligatori

Ara Balears
1 min
Adeu a l’oci nostàlgic del Magic Park  de Platja d’Aro

PalmaLes atraccions i els locals d'oci infantils de les Balears podran tornar a obrir a partir del 28 de novembre, complint determinades condicions per garantir la seguretat sanitària, segons ha explicat la Conselleria de Salut i Consum en un comunicat. Aquesta decisió s'ha pres després de conèixer l'evolució de les dades epidemiològiques a les Illes.

En el cas de les atraccions infantils o atraccions de fira, els treballadors i els usuaris majors de sis anys hauran de dur mascareta. L’aforament de les atraccions haurà de ser el que permeti que tots els clients estiguin asseguts i mantinguin una distància mínima de dos metres, i els clients hi hauran d'accedir per una sola entrada.

Les atraccions s'hauran de desinfectar després de cada ús, no es permetran atraccions tipus gàbia de bolles i en els llits elàstics només hi podrà haver una persona, excepte que siguin convivents. A més, no hi podrà haver més de tres atraccions habilitades en el mateix carrer, plaça, parc, recinte públic, recinte privat o centre comercial; en cas que les atraccions siguin d’ús exclusivament individual, n’hi podrà haver més de tres.

Els locals d'oci infantil de Mallorca i Eivissa només podran tenir el 50% de la seva capacitat i com a màxim hi podrà haver grups de 10 persones. En el cas de Menorca, els grups podran ser d'entre 10 i 15 persones. També hauran d'aplicar mesures estrictes d'higiene de mans i de superfícies i s'ha de mantenir el local amb una ventilació adequada. Els infants de sis anys en endavant han d’accedir al local amb mascareta protectora.

stats