Societat 02/05/2022

Un any d'internament per als menors autors de la violació grupal la nit de Nadal del 2019

Els acusats hauran de pagar una multa conjunta de 7.500 euros a la víctima

ARA Balears
1 min
Façana dels jutjats de sa Gerreria, on s’ubica el jutjat d’instrucció número 24.

PalmaUn jutjat de la Gerreria, a Palma, ha condemnat aquest dilluns els cinc menors acusats d'agredir sexualment i en grup una adolescent de 13 anys la nit de Nadal del 2019 al barri de Corea, segons han avançat mitjans locals i ha confirmat Europa Press. El procés s'ha resolt amb una conformitat entre les parts a l'inici de la vista judicial, de manera que els acusats han reconegut els fets i han acceptat una pena d'un any d'internament i una multa a pagar de manera conjunta de 7.500 euros.

Els processats –que tenien entre 14 i 16 anys en el moment de la violació grupal– formen part dels set homes detinguts arran d'aquest cas: sis menors i un adult, juntament amb una dona. Els cinc menors han corroborat el testimoni que va donar la víctima després de l'agressió i la informació derivada de la investigació policial. Segons això, la menor va acompanyar els acusats, als quals coneixia del barri de Corea, fins a Son Gotleu, on van començar la violació. Després d'això, la van tornar a dur a Corea, on van tornar a agredir-la.

La víctima –que estava tutelada pel Consell de Mallorca– va denunciar la violació el 25 de desembre, l'endemà dels fets, i el seu cas va destapar diversos casos d'explotació sexual a menors tutelats. L'Institut Mallorquí d'Afers Socials (IMAS) va reconèixer que 16 menors dels quals tenia la tutela –i que residien als seus centres– havien estat explotats sexualment. Les víctimes eren quinze nines i un nin.

stats