Societat 20/03/2024

L’Ajuntament de Vilafranca compra un solar per fer-hi el nou institut del Pla

El Consistori pagarà 110.000 euros pels terrenys, que tenen una extensió d'11.200 metres quadrats

Josep Maria Sastre
2 min
Els terrenys adquirits són els de després de la caseta d’eines.

VilafrancaL’Ajuntament de Vilafranca ha aconseguit els terrenys necessaris per a la construcció del que ha de ser un nou institut de Secundària del Pla de Mallorca. El batle, Montserrat Rosselló, ha confirmat que ja disposa d’un solar d’11.200 metres quadrats en sòl rústic. Els terrenys estan aferrats al nucli urbà, al carrer d'Ermità Agustí, entre el quarter de la Guàrdia Civil i el parc de Josep Maria Llompart.

L’Ajuntament de Vilafranca pagarà per aquests terrenys 110.000 euros i els posarà posteriorment a disposició de la Conselleria d’Educació i Universitats, que ha de construir-hi l’IES.

Rosselló ha explicat que “per la seva ubicació aquests terrenys són adients per acollir l’institut perquè estan aferrats al nucli urbà, amb la qual cosa els nins i nines hi podran anar a peu o amb bicicleta sense perill”.

Amb la compra d’aquests solars, l’Ajuntament de Vilafranca ha reaccionat amb rapidesa després que fa pocs dies el conseller d’Educació, Antoni Vera, anunciàs en una visita als centres educatius de Porreres i Algaida que el nou Pla d’infraestructures 2024/2030 preveu la construcció de dos nous instituts al Pla de Mallorca: un a Vilafranca i un altre a Algaida. L’Ajuntament de Vilafranca, explica el batle, ja coneixia les intencions de Vera i ja havia iniciat negociacions per a l’adquisició dels terrenys, una compra que es farà efectiva els dies vinents.

La construcció del nou institut de Vilafranca es descongestionar l’IES de Porreres i també el de Sineu, ja que, a banda dels de Vilafranca, la intenció és derivar-hi els alumnes d’Ariany, Petra i Sant Joan.

A banda dels nous IES d’Algaida i Vilafranca, la Conselleria d’Educació també té molt avançada l’ampliació de l’IES Sineu i projectarà la del de Porreres en disposar dels terrenys.

stats