Societat 04/03/2020

L'Ajuntament de Palma assegura que les palmeres que varen caure pel vent al passeig de Sagrera estaven sanes

El portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, diu que no s'hi havien detectat "incidències prèvies" i destaca les mesures de precaució que es varen prendre

K. O.
1 min
Les palmeres que van caure en el Passeig Sagrera pel mal temps.

PalmaLes nou palmeres que aquest dimarts vespre varen caure per les fortes ratxes de vent al passeig de Sagrera estaven sanes, segons fonts de l'Ajuntament de Palma, i segons el portaveu del govern municipal, Alberto Jarabo, els tècnics no hi havien registrat cap "incidència prèvia". Ara, però, s'analitzarà l'estat de les palmeres caigudes per saber si estaven afectades pel becut vermell o si els troncs estaven podrits, com ha explicat Cort en un comunicat, malgrat que durant les primeres inspeccions els tècnics no han observat aquests símptomes.

Jarabo ha destacat positivament les mesures de prevenció que va prendre el Consistori, que restringí l'accés al passeig a partir de les 16 h i durant tot el vespre fins que l'Agència Estatal de Meteorologia (Aemet) reduí l'alerta pel fort vent, que va causar 35 incidents per caiguda d'objectes i arbres a diversos punts de Palma durant la nit. També es va tallar el trànsit i es va senyalitzar la prohibició amb cartells.

El fort vent que bufà a les Balears, amb ratxes de fins a 153 quilòmetres per hora, va provocar diverses caigudes d'arbres que varen dificultar la circulació a cinc carreteres de Mallorca. Les vies afectades amb obstacles varen ser la carretera de Lloret (Ma-3011), l'Ma-13 cap a Alcúdia a l'altura de la rotonda Can Bisanyes, la carretera de Binissalem (Ma-3021), la de Puigpunyent a Galilea (Ma-1032) i la de Maria de la Salut (Ma- 3520), com va detallar el Departament de Carreteres del Consell de Mallorca.

stats