Darrera setmana per presentar candidatures als premis ARA Balears 2024

Consulta les bases dels guardons que atorgarà aquest mitjà el pròxim 22 de maig

ARA Balears
4 min
L'objectiu dels premis és reconèixer projectes i persones que milloren el món

PalmaEls premis ARA Balears tornen un any més, just quan aquest mitjà celebra el seu onzè aniversari. Amb els guardons, que enguany arriben a la setena edició, l'ARA Balears vol reconèixer projectes i persones que milloren el món i són innovadors en àmbits com l'educació, la cultura, l'acció social i l'àmbit econòmic a les Illes Balears. Per això, igual que els darrers anys, s'entregaran el premi Bartomeu Picornell d'Educació, el premi Toni Catany de Cultura, el premi a l'Acció Social i el premi a la Iniciativa Econòmica.

Des del 22 de març fins al 17 d'abril, qualsevol persona o institució pot presentar propostes al correu electrònic ambaixadors@arabalears.cat, on ha de detallar qui és el seu candidat a algun dels premis, els motius pels quals considera que és mereixedor del guardó i les dades de la persona que presenta la candidatura. Qui hi pot presentar projectes? Tothom ho pot fer. Tant si es tracta d'un projecte personal com aliè, que es considera que pot ser mereixedor d'aquests reconeixements.

Premis ARA Balears 2024, requisits i característiques

Premi ARA Balears Bartomeu Picornell d’Educació

El Premi Bartomeu Picornell d’Educació va néixer en record i gratitud al company periodista que sempre va tenir un compromís ferm amb el món de l’educació a les Illes, al qual va contribuir amb nombrosos articles d’opinió i difusió d’informació.

L’ARA Balears dedica aquest premi a aquells projectes, persones o col·lectius que destaquen per millorar la qualitat educativa. Entenem que la millora contínua de l’educació no només és un repte dels responsables polítics i els professionals que s’hi dediquen, sinó de tota la societat, entesa com a comunitat educativa. Participa en els premis ARA Balears proposant un projecte del qual formis part o coneguis.

El concurs valorarà la millora dels resultats educatius de la iniciativa o projecte i la seva contribució a la millora del nivell cultural i el desenvolupament d’un pensament crític i creatiu, com també dels valors democràtics per a la millora de la convivència en la nostra societat: participació, tolerància, compromís cívic i equitat, entre d’altres, i la visió des d’una perspectiva comunitària de l’educació, des del compromís i el treball amb la comunitat.

Bases del Premi Bartomeu Picornell d'Educació 2024

Premi ARA Balears Toni Catany de Cultura 

El Premi Toni Catany de Cultura va néixer en reconeixement del fotògraf llucmajorer Toni Catany, que sempre va contribuir i difondre a través de la seva obra, valors, costums i elements que ens identifiquen. També és una mostra d’agraïment de l’ARA Balears a la col·laboració i el suport que Toni Catany donà al diari des del moment de la seva creació i a la Fundació Toni Catany, que ha cedit el nom del fotògraf per a aquest premi, amb l’objectiu de contribuir a consolidar i difondre els referents culturals de les Illes Balears.

L’ARA Balears dedica aquest premi a aquells projectes, persones o col·lectius que han destacat per contribuir a la cultura que fa país i a difondre-la tant a les Illes Balears com a fora. Entenem la cultura com l’element de cohesió i definició per excel·lència de qualsevol poble, i som conscients de l’absoluta dependència que té qualsevol país de les seves expressions culturals per transcendir geogràficament i històricament. 

El concurs valorarà el foment, la presència i la visibilitat en el conjunt de la societat balear, la creativitat i els valors humans i culturals de la iniciativa, de l’obra o del projecte en qüestió i l’estímul que la iniciativa, l’obra o el projecte hagi generat en la cultura a les Balears.

Bases del Premi Toni Catany de Cultura 2024

Premi ARA Balears 2024 a l’Acció Social

El premi a l’Acció Social va néixer per reconèixer les entitats, iniciatives i projectes que contribueixen a millorar la qualitat de vida de les persones dins la nostra societat i fer-ne ressò. L’ARA Balears el dedica a aquelles projectes, persones o col·lectius que destaquen per fer accions que repercuteixen positivament en persones vulnerables, amb necessitats especials o amb problemes per integrar-se en la societat.

El concurs valorarà les accions que repercuteixin positivament en persones vulnerables amb millores que en redueixin la desigualtat, les accions que s’adrecin a donar resposta als reptes socials actuals i les accions que estimulin la labor social i cívica.

Bases del Premi Acció Social 2024

Premi ARA Balears 2024  a la Iniciativa Econòmica

El Premi a la Iniciativa Econòmica va néixer per posar en un lloc de referència l’activitat de les empreses o persones que es puguin considerar un motor econòmic i empresarial per al nostre país. L’ARA Balears dedica el premi a la Iniciativa Econòmica a aquells projectes, persones o col·lectius que destaquen per ser un motor econòmic i empresarial per al nostre país i, alhora, un model d’innovació, d’emprenedoria i de repercussió tant a les Illes com fora de les Balears.

El concurs valorarà el foment, la presència i la visibilitat de l’acció empresarial i/o econòmica en el conjunt de la societat balear, l’impuls tant de la creació de nous negocis com de la consolidació dels existents i la repercussió econòmica o en el teixit empresarial de les Illes Balears i a l’exterior.

Bases del Premi Iniciativa Econòmica 2024
stats