Capolam les carns (també podem dir al nostre carnisser que ho faci). Barrejam la carn amb sis alls i el julivert picats molt menuts, hi afegim una generosa quantitat de moraduix i també la poma tallada a dauets molts petits. Ho salpebram al nostre gust i ho remenam tot molt bé. Donam forma a les pilotes i les passam per farina. Fregim les pilotetes en abundant oli d’oliva i les reservam en un plat degotador. Retiram la pràctica totalitat de l’oli i en deixam només una mica per a la salsa. Filetejam els alls restants i els dauram lleugerament, hi afegim la ceba picada, ho salam i ho deixam coure uns cinc minuts a foc fort. Hi abocam el vi blanc i el llorer i prosseguim la cocció de la ceba a foc fluix unes dues hores més. Arribats a aquest punt, només queda afegir-hi les pilotes i deixar-les coure deu minuts amb el sofregit. Bon profit!
INGREDIENTS
l 300 grams de magre de porc
l 300 grams de carn de vedella
l 200 grams de pollastre
l 200 grams de ventresca de porc fora cuiro
l Dues cabeces d’alls i una poma
l Un manat de julivert
l Un manadet de moraduix
l Quatre quilos de cebes
l Dues fulles de llorer
l Una botella de vi blanc
l Ametlles torrades
l Brandi i brou de carn
l Sal, pebre bo i oli d’oliva