Política16/10/2019

Vox queda tot sol demanant la il·legalització de MÉS

Cap altre partit dona suport a la iniciativa que l'extrema dreta ha registrat al Parlament

Maria Llull

PalmaVox ha quedat tot sol aquest dimecres demanant la il·legalització de MÉS per Mallorca. La formació d'extrema dreta ha registrat una proposició no de llei (PNL) a tots els parlaments de l'Estat on reclama al govern espanyol la "il·legalització immediata dels partits separatistes", segons ha explicat el portaveu de la formació, Jorge Campos. Ni PP ni Cs no s'han volgut sumar a aquesta petició.

"La normativa actual no preveu aquestes situacions i cal respectar les propostes d'altres partits", ha comentat el portaveu adjunt del PP, Toni Costa. "No es pot castigar un partit perquè sigui independentista, perquè no és cap delicte ni entenem que ho hagi de ser", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

La portaveu de Cs, Patricia Guasp, s'ha limitat a assenyalar que la formació taronja aposta per la via judicial i no política per aquests temes. "Som de centre liberal i no estam a favor dels extrems, però MÉS necessita Vox i Vox necessita MÉS per viure", ha comentat.

Per part seva, el senador de MÉS per Mallorca, Vicenç Vidal, ha qualificat la petició d'il·legalització d'"anomalia democràtica". El diputat ecosobiranista Josep Ferrà ha criticat el "magre argumentari" de la PNL presentada pel partit d'extrema dreta. "Demanen al govern espanyol que il·legalitzi un partit, tot i que això es fa als tribunals".

Cargando
No hay anuncios

El portaveu de Podem, Alejandro López, ha assenyalat que "crida l'atenció que es demani il·legalitzar un partit per ideologia i no per botar-se la llei". López ha considerat que aquesta iniciativa respon a una "política mediàtica més que de fons". "Hi ha partits irresponsables que volen posar més llenya al foc. Ells, que volen eliminar les autonomies, venen a una cambra autonòmica a parlar d'il·legalitzar un partit".

La PNL de Vox insta el govern espanyol a "la il·legalització immediata" dels partits separatistes "procedint a les reformes legals" necessàries. El document també insta la Unió Europea a inscriure els CDR "en la llista d'organitzacions criminals i terroristes".