Política13/05/2019

Vicenç Vidal acusa Biel Company de confondre aigua potable i depurada

El conseller de Medi Ambient recrimina al candidat popular, que havia dut la mateixa cartera, els acomiadaments que va fer a l'Ibanat

Ara Balears

PalmaEl conseller de Medi Ambient, Vicenç Vidal, té un dia combatiu a Twitter. Després de carregar contra el candidat de Vox a les autonòmiques, Jorge Campos, per la promesa de retallar sis milions d'euros de l'Ibanat, aquest dilluns a l'horabaixa ha envestit contra el candidat popular, Biel Company. En concret, l'ha criticat per haver dit que modernitzarien la xarxa de depuradores "per evitar fugues d'aigua i garantir aigua potable a tots els racons de les Illes". "Tot un exconseller de Medi Ambient confon l'aigua depurada amb la potable", l'ha criticat Vidal.

Cargando
No hay anuncios

Les depuradores eliminen les substàncies sòlides i algunes de les dissoltes en aigua utilitzada pels humans, per poder-la tornar a abocar al medi sense perjudicar-lo, però no estan pensades per fer que l'aigua ja utilitzada es pugui tornar a fer servir directament per a consum humà. Tot i això, segons una nota de premsa del PP, Company ha dit: "Quan arribem al Govern crearem el Fons d'Infraestructures Hidràuliques amb una inversió de 100 milions d'euros anuals en depuració d'aigües per garantir l'aigua potable a tots els racons de les Illes".

Vidal, a més, ha recriminat a Company que demani més personal per a l'Ibanat "quan va acomiadar 32 persones que ens varen costar a tots i totes un milió d'euros". "De moment no ho estau fent bé, PP Balears", ha rematat, fent referència a l'eslògan de campanya dels populars.