Política26/05/2014

Rosa Díez: "És una nit victoriosa per a una Espanya unida i forta"

UpyD obté quatre eurodiputats, tres més que ara fa cinc anys

Efe

MadridLa líder d'Unió, Progrés i Democràcia (UPyD), Rosa Díez, ha assegurat que la d'aquest diumenge ha estat "una nit victoriosa per a les idees de progrés, de neteja i regeneració democràtica, de defensa d'una Europa social, política i unida i, també d'una Espanya unida i forta".

Minuts després de conèixer els resultats dels comicis europeus, que han donat a UPyD quatre escons, tres més que el 2009, Díez ha comparegut eufòrica al costat del cap de llista, Francisco Sosa Wagner, i els tres nous parlamentaris, Maite Pagazaurtundua, Fernando Maura i Beatriz Becerra. Els cinc han rebut l'aplaudiment i els crits de felicitat dels més de dos-cents militants del partit que s'han donat cita a l'hotel Villa Real, de Madrid, per seguir la nit electoral.

Cargando
No hay anuncios

La líder d'UPyD ha parlat de "gran resultat" perquè han aconseguit el suport de més d'un milió de ciutadans, i ha assegurat que cada vot és "un mandat imperatiu per la regeneració democràtica i per una Europa social i política". Díez s'ha dirigit a aquest milió de votants i els ha assegurat que cada vot seu és un compromís per al partit i alhora els ha promès no enganyar-los "mai més".

Díez ha destacat que UPyD ha obtingut dos punts per sobre del seu millor resultat històric, aconseguit en les últimes eleccions generals, i s'ha mostrat convençuda que aquest partit va a representar "molt per Espanya en molt poc temps". Davant d'aquest suport, ha constat el "fracàs" de PP i PSOE, que han passat del 80 al 49 per cent dels vots, i de la seva estratègia de desincentivar la participació.

Cargando
No hay anuncios

En el mateix sentit s'ha pronunciat el cap de llista de la formació, per a qui "la ciutadania ha castigat per fi la corrupció i desgovern dels dos partits majoritaris". Sosa Wagner, que ha confessat viure "un moment emocionant", s'ha congratulat de la maduresa dels espanyols que "no es deixen entabanar per debats necis i absurds", així com el fet que hagi calat el missatge d'UPyD sobre els grans desafiaments de Europa.

Segons la seva opinió, els resultat obtinguts en els comicis europeus deixen a la formació magenta en una posició magnífica per a les pròximes eleccions. Després d'una nit "clau en la història d'UPyD", Sosa Wagner ha assegurat que aquest partit es convertirà en "una força política al govern d'Espanya".