Política18/02/2019

El president de Flandes, després de reunir-se amb Torra: "Les qüestions polítiques s'han d'abordar políticament"

El cap del Govern i l'expresident Carles Puigdemont faran la conferència en un hotel de Brussel·les després del veto del Parlament Europeu

Ara

BarcelonaEl president de la Generalitat, Quim Torra, ha iniciat aquest dilluns una ronda de trobades a Brussel·les que inclouen el ministre-president de Flandes, Geert Bourgeois, i el president del Parlament de Flandes, Jan Peumans. A les 18.00 h oferirà finalment la conferència 'Catalunya i el judici al referèndum: un repte per a la UE' conjuntament amb l'expresident Carles Puigdemont, després del veto al Parlament Europeu.

Després de la primera de les reunions, Torra i Bourgeois han publicat un comunicat conjunt en què han informat que han debatut sobre el conflicte català, i Bourgeois ha lamentat que el "diàleg polític" torni a ser "fora de la taula". "Les qüestions polítiques han de ser abordades amb solucions polítiques", ha declarat el president. Al seu torn, el cap de l'executiu català ha agraït a Bourgeois el "suport durador de Flandes en aquests moments difícils per a Catalunya".

Cargando
No hay anuncios

La conferència amb Puigdemont, a les 18.00 h

Torra es reunirà amb Puigdemont a les 17.00 h, i posteriorment, a les 18.00 h, oferiran la conferència conjunta a l'Hotel Steigenberger. Ho ha anunciat Torra a través d'un tuit en què critica que el president de l'Eurocambra, Antonio Tajani, no hagi "rectificat la seva decisió antidemocràtica". També assegura que es "reserva el dret a impugnar-ho".

Cargando
No hay anuncios

D'altra banda, el Parlament Europeu assegura que encara no té constància de la carta que divendres Torra i Puigdemont van enviar a Tajani, que al·legava motius de "seguretat" per justificar la prohibició de la conferència organitzada a la mateixa institució. Un portaveu de l'Eurocambra ha assegurat que per ara no havien rebut la missiva i no s'ha compromès que si l'acaben rebent sigui resposta pel president Tajani. En la carta, els presidents catalans argumentaven que durant l'últim any tant l’un com l’altre han visitat multitud de Parlaments i països, sempre amb "absoluta normalitat". "Els suposats problemes de seguretat no haurien de ser utilitzats per silenciar idees legítimes", lamentaven en el text, i també advertien Tajani que el seu deure és "preservar la llibertat d’expressió".