Política23/03/2018

Puigdemont: "El Govern i el Parlament pateixen la injustícia d'un Estat de venjança, no de dret"

El president de la Generalitat assegura que Europa "s'alarma per la deriva autoritària"

Ara

BarcelonaCarles Puigdemont denuncia que l'estat espanyol actua des de la "venjança". En un comunicat publicat aquest divendres al seu compte de Twitter després de saber-se l'empresonament de cinc dirigents independentistes, el president de la Generalitat ha denunciat que el "Govern i el Parlament pateixen la injustícia d'un Estat de venjança, no de dret". Tanmateix, Puigdemont creu que "no és moment per a la ira, sinó per a la serenor". "No és moment per a l'exabrupte sinó per al civisme", afegeix.

El cap de files de Junts per Catalunya, exiliat des de fa més de quatre mesos a Brussel·les, ha recordat que el Comitè de Drets Humans de l'ONU ha asseverat que cal mantenir els drets polítics de Jordi Sànchez. "A Europa cada vegada més gent i més institucions s'alarmen per la deriva autoritària de l'estat espanyol", assenyala en el text. Puigdemont ha destacat que la situació personal dels representants de l'independentisme és "injusta i dolorosa, cal fer-los costat, cal reivindicar-los".

Cargando
No hay anuncios

"L'Estat ha de saber que els catalans no ens deixarem sotmetre. I no ens deixarem humiliar. Tenim polítics honestos i honrats a la presó i a l'exili. Més que mai és el moment del compromís, de la unitat, de persistir. Fins i tot de conjurar-se. Al servei de Catalunya i al servei de la llibertat", culmina l'escrit Puigdemont.