Política10/08/2013

La promoció turística avança cap als consells

La portaveu del Govern, Núria Riera, va informar ahir de l'aprovació del trasllat de les competències de promoció turística als consells insulars de Mallorca, Menorca, Eivissa i Formentera. Aquest és un primer pas cap a una traspàs definitiu dels serveis amb què es pretén "eliminar duplicitats i estructures administratives paral·leles".

El traspàs d'aquestes funcions, que fins ara duia a terme l'administració de la Comunitat Autònoma s'ha fet dins el procés d'aplicació de l'Estatut d'Autonomia de les Illes Balears i ha suposat el compliment d'una antiga reivindicació de Menorca i les Pitiüses. Per la seva banda, la presidenta del Consell de Mallorca, Maria Salom, ha estat l'única que ha sortit en públic a dir que renunciava a aquesta transferència. Ahir el PSIB li exigí que assumeixi la transferència, com la resta de consells.

Cargando
No hay anuncios

L'acord d'ahir serà presentat ara a la Comissió Mixta de Transferències Govern-consells, que "valorarà els mitjans necessaris per fer les funcions i els serveis concrets que hagi d'exercir cada un dels consells insulars". Un cop la comissió faci efectiu el traspàs, les competències que passaran a desenvolupar els consells seran "l'execució d'accions de promoció com són fires, jornades o viatges de premsa i formació d'agents, i les funcions de representació institucional a nivell turístic". L'Agència de Turisme de les Balears (ATB) no desapareixerà, perquè la transferència només afecta les actuacions "pròpies de cada una de les illes" i no les de "promoció conjunta de les Balears".