Política 13/09/2022

El PP utilitza el turisme per entrar en campanya electoral enmig de crítiques al Govern

El principal partit de l'oposició es mostra satisfet per la temporada, i Negueruela lamenta que els populars "aposten per massificar"

2 min
El conseller de Turisme, Iago Negueruela

PalmaEl PP ha utilitzat, en la primera de sessió de control al Govern del nou curs polític, el turisme com la gran arma electoral contra el Pacte. Tot i mostrar-se satisfet per com ha transcorregut la temporada turística actual, ha llançat diverses crítiques al conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, aprofitant les divergències davant la gestió del sector entre, sobretot, MÉS per Mallorca i el PSIB.

"La promoció turística és gestió, MÉS es despenja, la vincula a la massificació i vol que es prohibeixi", ha afirmat la diputada del PP Salomé Cabrera. Així i tot, Negueruela ha defugit entrar en la crisi viscuda al Consell de Mallorca, ja que les competències de promoció turística són de la institució insular. "Aquest Govern només va fer promoció en els dos anys de pandèmia, i vostè va dir que no hi hauria ni salut ni economia", ha assenyalat el conseller.

Negueruela ha criticat que el principal partit de l'oposició celebri les xifres d'ocupació i de la temporada turística, però de l'altra banda "hagin votat en contra dels 855 milions d'euros per a les empreses, de la reforma laboral o d'augmentar el Salari Mínim Interprofessional (SMI)". Cabrera ha replicat que "passa de fer lleis de decreixement a presumir de les dades de la temporada".

Per la seva banda, el diputat del PP Sebastià Sagreras ha lamentat que "tot el que depenia del Govern ha fallat". "Pot haver-hi hagut sensació de massificació, però ha estat per falta de gestió", ha remarcat, posant en valor que les dades de la temporada turística són "gràcies als empresaris turístics". Aquesta afirmació l'ha utilitzada Negueruela per indicar que "vostès parlen sempre de la part empresarial, però no de la laboral", a més de sostenir que el PP "aposta per la massificació".

Ciutadans parla de l'Espanya buidada

"La sensació de massificació no es reduirà aplicant les consignes dels seus socis, que ens portaran a l'Espanya buidada", ha afirmat el diputat de Ciutadans Marc Pérez-Ribas. El que també és membre de la Mesa del Parlament ha criticat la gestió dels fluxos turístics d'aquest estiu, apuntant que Negueruela "alimenta el monstre de la turismofòbia". "Hem vist moments complexos, en què després de dos anys sense activitat, hem pogut mantenir la qualitat de l'oferta, tot i que hem de millorar en la gestió", ha contestat Negueruela.

stats