Monarquia
Política 12/05/2024

El PP reitera el seu "respecte" a Felip VI després d'aprovar-se amb la seva abstenció la moció de MÉS al Consell sobre el català

En un missatge a X, el PP de Mallorca ha volgut fer aquest aclariment "davant algunes males interpretacions"

ARA Balears
1 min
Felip VI i el president del Consell, Llorenç Galmés

PalmaEl PP ha reiterat el seu "respecte i afecte" a Felip VI després d'haver-se aprovat, aquest dijous, amb la seva abstenció una moció de MÉS per Mallorca al Consell sobre el català i la Casa Reial. En un missatge a X, el PP de Mallorca ha volgut fer aquest aclariment "davant algunes males interpretacions" i ha reiterat el seu "absolut respecte i afecte a S. M. el Rei i a tota la Família Reial", a qui "sempre és un honor rebre a Mallorca".

El partit conservador s'ha pronunciat d'aquesta manera arran de l'aprovació aquest dijous en el ple del Consell d'una moció de MÉS per Mallorca que demanava al rei Felip VI que retiràs de manera immediata el títol de Reial a l'Acadèmi de sa Llengo, que demanàs disculpes i que reconegués la unitat lingüística del català.

El PP es va abstenir en aquest punt de la moció i va votar a favor d'altres parts del text, incloent-hi reforçar el compromís amb el català com a llengua pròpia i demanar a la Casa Reial que consulti a la Universitat de les Illes Balears (UIB) la decisió de concedir el títol de Reial a aquesta acadèmia.

Després d'això, la formació d'extrema dreta, Vox, va demanar al PP una "reunió urgent" perquè donassin "explicacions" i aclarissin si "estan amb la Casa Reial o amb els independentistes", perquè considera que la seva abstenció d'aquest dijous "és molt greu". El PP, per part seva, ha insistit que no entrarà en la confrontació lingüística i que manté les "línies vermelles" de l'Estatut i la Llei de normalització lingüística.

stats