Política 19/11/2018

El PP Menorca creu que els pressupostos de la CAIB per al 2019 són una "oportunitat perduda"

Els populars consideren que l'executiu d'Armengol no ha aprofitat per reduir el deute, la pressió fiscal, i repeteixen cada any les mateixes inversions sense que es facin realitat

Iván Martín
1 min
Juan Manuel Lafuente i Antoni Camps han mostrat la seva decepció pels nombres presentats pel Govern Balear.

MaóEls diputats autonòmics del Partit Popular, Juan Manuel Lafuente i Antoni Camps, han criticat aquest dilluns els pressupostos generals per al 2019 del Govern balear. Uns nombres que defineixen d'"oportunitat perduda", lamentant que malgrat gaudir d'un context econòmic favorable, l'executiu de Francina Armengol no hagi sabut "reduir el deute, la pressió fiscal, a més de repetir cada any les mateixes inversions sense que aquestes tirin endavant".

Antoni Camps ha qualificat la situació de Balears d'"infern fiscal" i ha lamentat que el Govern no hagi aprofitat l'ocasió per "davallar l'impost de successions, el de patrimoni, el tram autonòmic de l'IRPF i l'ecotaxa". Camps ha recordat que "Armengol acabarà la legislatura gestionant 3.657 milions d'euros més que la passada legislatura, incrementant el dèficit públic en 370 milions fins a arribar als 6.800". D'altra banda, el diputat del PP ha acusat al Govern d'"ofegar" al Consell Insular amb "l'exigència de tornar les bestretes".

Per la seva banda, Juan Manuel Lafuente ha ressaltat que els comptes autonòmics posen de manifest que "s'ha perdut una oportunitat per rebaixar el deute, davallar impostos i invertir en lloc de vendre fum". Lafuente també ha criticat la falta del Règim Especial de Balears i ha titllat l'Impost del Turisme Sostenible d'"ecofrau, com demostra que no hi hagi cap euro per a la depuradora de Maó i es Castell". Finalment, en referència a les inversions, Lafuente creu que aquestes són "irreals" perquè "es repeteixen a cada projecte de pressupostos del Consell i el Govern", institucions que segons el diputat del PP han estat "incapaces" d'executar els projectes més representatius per a l'illa.

stats