Política 22/06/2018

Els consellers de Territori de Balears i Catalunya es reuneixen amb la vista posada al corredor mediterrani

Marc Pons (PSIB) i Damià Calvet (JxCat) han mantingut una reunió a Palma i s'han proposat fer-ne més

Jaume Ribas
1 min
Marc Pons i Damià Calvet a la conselleria de Territori.

PalmaEl conseller balear de Territori, Energia i Mobilitat, el socialista Marc Pons, i el conseller català de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet (JxCat), s'han reunit aquest divendres a Palma. Ambdós han explicat que han tractat situacions que afecten els dos territoris, com ara la protecció de la Mediterrània de sondatges i prospeccions petrolieres i el paper de les Balears i Catalunya en el corredor mediterrani.

Després de la trobada, que ha estat "una presa de contacte", els dos consellers es tornaran a citar passat l'estiu amb els respectius equips per fer una reunió de feina. D'aquesta manera, ha assegurat Calvet, donaran temps al govern espanyol de Pedro Sánchez i al nou ministre de Foment, José Luis Ábalos, per "acabar de conèixer el Mediterrani" i poder començar a fer-hi feina i "gestionar-ne el dia a dia".

Pons ha valorat la reunió com a "més que positiva" i ha dit que "servirà per reforçar els lligams entre Catalunya i Balears". Pons ha destacat, sobretot, el suport clau de Catalunya a l'hora d'incloure el port de Palma al corredor mediterrani i "enganxar" l'Arxipèlag a aquesta infraestructura portuària i ferroviària per al transport de mercaderies. Aquesta inclusió en el disseny del corredor mediterrani suposaria l'arribada de fons europeus per ampliar i millorar infraestructures de portuàries i ferroviàries.

stats