Política24/10/2017

Polseres, llibreta, memòria USB... el 'kit' bàsic que un policia nacional va perdre l'1-O en una escola

L'agent va perdre la bossa en l'actuació al CEIP L'Estel de Barcelona

Enric Borràs

BarcelonaUn dels agents de la Policia Nacional que va entrar a l'escola l'Estel del barri de la Sagrera de Barcelona, un dels col·legis electorals de l'1-O que van patir la violència dels cossos policials espanyols, en va sortir més lleuger de com hi havia arribat. A dins, segons ha pogut saber aquest diari, hi va perdre una bossa de tela amb objectes personals i de feina, incloent-hi una memòria USB -en forma de policia- amb documentació oficial que incloïa dades personals.

Com podeu veure a la fotografia, el 'kit' bàsic que va perdre el policia incloïa objectes tan variats com la tarja per obrir l'habitació de l'hotel on s'allotjava, una llibreta del sindicat Unión Federal de la Policia -plena d'anotacions, uns auriculars, i una sèrie de polseres 'Blue life brothers', que duen molts policies com a símbol d'orgull de pertànyer al cos i que alhora fan fàcil identificar-los encara que vagin de paisà.

Cargando
No hay anuncios

A la memòria USB en forma de policia, segons ha pogut saber aquest diari, hi havia documents oficials i personals de l'agent en qüestió, que treballava a la zona de Madrid. Hi havia des d'informes i oficis per als jutjats de diferents actuacions policials, fins a manuals sobre com detectar documentació de vehicles falsa o sobre com identificar indicis de tràfic de vehicles robats. Els documents incloïen dades personals de ciutadans i altres policies.

Els qui van trobar aquests objectes, tot i que havien patit l'actuació policial de l'1-O que es va saldar amb més de mil ferits, els van acabar lliurant als Mossos d'Esquadra, tot i que abans algú en va fer fotografies que s'han fet arribar a aquest diari. Aquí en podeu veure algunes:

Cargando
No hay anuncios
Cargando
No hay anuncios