Política20/04/2018

El PlC posa a disposició dels Ajuntaments de Menorca 1,5 milions d'euros

Maite Salord recorda que l'actual equip de govern ha destinat en tres anys 4,5 milions d'euros perquè tots els consistoris de l'illa puguin realitzar millores en l'àmbit local

Ara Balears

MaóEl ple del Consell Insular de Menorca aprovarà el pròxim dilluns un total de 21 projectes que inclou el nou Pla Insular de Cooperació. El document revela la distribució d'un milió i mig d'euros per a executar obrar o adquirir equipaments municipals. Les partides per a 2018 tenen un clar caràcter municipalista i permetran rellevants avenços pels diferents equips de govern locals.

La consellera insular de Cooperació Local, Maite Salord destaca la importància del PIC, "en tres anys s'han invertit un total de 4,5 milions d'euros, mai cap mandat havia destinat una partida tan elevada com ho ha fet l'actual equip de govern". A més, Salord també ha volgut deixar clar que "aquesta aportació està per damunt de la mitjana dels últims 16 anys, donat que l'equip de govern valora aquest pla com a molt beneficiós no només per a l'execució d'obres o l'adquisició d'equipaments municipals sinó també perquè impulsa l'ocupació a les petites i mitjanes empreses de Menorca".

Cargando
No hay anuncios

Entre les inversions que es podran dur a terme gràcies a la dotació del Pla Insular de Cooperació cal destacar el projecte de plaça urbana a Ciutadella valorada en 274.000 euros. A Ferreries arribaran més de 100.000 euros per adequar una zona infantil i millorar l'accessibilitat del polígon industrial. Per la seva banda, l'Ajuntament d'Es Mercadal rebrà 143.000 euros per completar una inversió total xifrada en més de 300.000 euros per a cobrir la piscina i redactar el projecte bàsic de zona esportiva. El municipi d'Es Migjorn podrà millorar l'enllumenat públic amb 40.000 euros, així com altres projectes menors. Finalment, el Consell destina al projecte de remodelació del passeig marítim de Sant Jaume, a Alaior, 171.000 euros i 144.000 euros per a construir unes pistes de pàdel a Es Castell. El projecte més ambiciós seran les obres d'urbanització al polígon de Maó. El PIC sufragarà 335.000 euros del cost total que gairebé arriba al milió d'euros.