Política03/11/2020

Les peticions d'ajuts als serveis socials de Ciutadella es tripliquen pel covid-19

El Consistori disposarà de 730.000 euros fins a final d'any per donar-hi resposta

Ivan Martin

CiutadellaLes sol·licituds d'ajuts als serveis socials de l'Ajuntament de Ciutadella s'han triplicat respecte de l'any passat. El motiu d'això és, evidentment, la crisi sanitària causada pel covid-19. De fet, el volum d'ajuts en els més de vuit mesos que va començar l'estat d'alarma ha estat tres vegades i mitja major que el mateix període de l'any anterior, i s'ha passat de 206 peticions el 2019 a 693 el 2020.

Per fer front a aquestes necessitats, el Consistori hi ha destinat 422.000 euros, i ha incorporat en el pressupost municipal una partida extraordinària de 410.000 euros per a aquest any amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques. També hi han destinat fons el Govern balear i el Consell de Menorca i la previsió és fer una nova aportació abans de final d'any, motiu pel qual, la institució disposarà de 730.000 euros fins a final del 2020 per a ajuts econòmics i la contractació temporal d'una treballadora social i un auxiliar administratiu per atendre les necessitats sorgides.

Cargando
No hay anuncios

El 90% dels ajuts sol·licitats corresponen a la necessitat de cobrir les despeses derivades de l'habitatge i l'alimentació. Les dones són majoritàriament les principals demandants de l'ajut i un 55% són famílies, mentre que el 45% restant les demanen persones soles, algunes de les quals estan en situació irregular. Des de l'Ajuntament de Ciutadella consideren que calen unes polítiques més globals per poder donar resposta a la situació de vulnerabilitat que supera l'àmbit local.