Política 03/11/2020

Les peticions d'ajuts als serveis socials de Ciutadella es tripliquen pel covid-19

El Consistori disposarà de 730.000 euros fins a final d'any per donar-hi resposta

Ivan Martin
1 min
Els serveis socials del consistori alerten de la situació de vulnerabilitat de moltes famílies del municipi.

CiutadellaLes sol·licituds d'ajuts als serveis socials de l'Ajuntament de Ciutadella s'han triplicat respecte de l'any passat. El motiu d'això és, evidentment, la crisi sanitària causada pel covid-19. De fet, el volum d'ajuts en els més de vuit mesos que va començar l'estat d'alarma ha estat tres vegades i mitja major que el mateix període de l'any anterior, i s'ha passat de 206 peticions el 2019 a 693 el 2020.

Per fer front a aquestes necessitats, el Consistori hi ha destinat 422.000 euros, i ha incorporat en el pressupost municipal una partida extraordinària de 410.000 euros per a aquest any amb l'objectiu de cobrir les necessitats bàsiques. També hi han destinat fons el Govern balear i el Consell de Menorca i la previsió és fer una nova aportació abans de final d'any, motiu pel qual, la institució disposarà de 730.000 euros fins a final del 2020 per a ajuts econòmics i la contractació temporal d'una treballadora social i un auxiliar administratiu per atendre les necessitats sorgides.

El 90% dels ajuts sol·licitats corresponen a la necessitat de cobrir les despeses derivades de l'habitatge i l'alimentació. Les dones són majoritàriament les principals demandants de l'ajut i un 55% són famílies, mentre que el 45% restant les demanen persones soles, algunes de les quals estan en situació irregular. Des de l'Ajuntament de Ciutadella consideren que calen unes polítiques més globals per poder donar resposta a la situació de vulnerabilitat que supera l'àmbit local.

stats