Política31/12/2019

La patronal balear, en contra de l'acord de govern entre el PSOE i Podem

La CAEB adverteix que es tracta d'un pacte de "difícil encaix amb la realitat"

Ara Balears

PalmaLa presidenta de la Confederació d'Associacions Empresarials de les Balears (CAEB), Carmen Planas, ha manifestat la seva oposició a l'acord de govern entre el PSOE i Unides Podem, i ha advertit del seu "difícil encaix amb la realitat".

Planas ha qüestionat la capacitat d'ajustar l'extraordinària expansió de la despesa pública prevista al document signat per Pedro Sánchez i Pablo Iglesias, amb una previsió menor d'ingressos, fruit de la desacceleració de l'economia i de la creació d'ocupació i, a la vegada, complir amb els compromisos d'estabilitat pressupostària exigits des de la Unió Europea.

Cargando
No hay anuncios

A més, la presidenta ha mostrat la "preocupació" dels empresaris per la manca de mesures d'estímul a la inversió i ha criticat l'anunci de l'increment d'impostos. "En un context de menors ingressos, augmentar la pressió fiscal no és recomanable i llasta encara més el creixement econòmic i la creació d'ocupació".

Planas també ha destacat la necessitat que el govern espanyol aposti per l'estabilitat pressupostària i l'encaix entre els ingressos i la despesa pública. En aquest sentit, ha defensat "la necessitat de tenir un govern estable i moderat que aprofundeixi en el diàleg social i que propiciï pactes d'estat i afronti reformes inajornables".

Cargando
No hay anuncios

Segons la presidenta de la CAEB, la fiscalitat ha de "garantir la sostenibilitat de l'economia i la competitivitat" per tal de contrarrestar la situació actual, "clarament afectada per la desacceleració". Planas també ha lamentat l'absència en el document de mesures compensatòries per a la insularitat, que resta competitivitat a l'economia de les Illes, i el fet que no s'hi mencioni el nou REB.