Política01/10/2019

Patrícia Gómez recorda a Vox que la salut és un dret universal i que no hi ha ciutadans de primera i de segona

La consellera respon a una pregunta de la formació d'extrema dreta sobre l'atenció sanitària als emigrants

Carles Tudurí

PalmaLa consellera de Salut, Patrícia Gómez, ha recordat durant el ple del Parlament a la formació d'extrema dreta Vox que la salut és un dret universal i que no es pot dividir la societat entre ciutadans de primera, els que tenen assistència sanitària, i de segona, els que no en tenen.

Gómez ha contestat així a la pregunta d'Idoia Ribas, diputada de Vox, que demanava sobre el nombre de targetes sanitàries que ha lliurat el Govern de les Illes Balears a persones que no tenen permís de residència a Espanya en els darrers quatre anys.

Cargando
No hay anuncios

Segons la diputada, l'atenció als immigrants està generant problemes en el sistema sanitari de les Illes, amb més de 7.000 persones a la llista d'espera per una consulta mèdica. A més, considera que amb aquesta atenció es fa un efecte cridada, per la qual cosa ha qualificat la consellera de "progre" i "utòpica". També l'ha acusada de premiar els que incompleixen la legalitat.

La consellera ha replicat que a les Illes hi ha 1.135.000 targetes sanitàries per donar servei a les persones que viuen a les Illes, independentment de si tenen permís de residència o no. Ha recordat que el PP va eliminar aquest dret, "i creà un dolor als immigrants" que, en la seva opinió, a Vox els és indiferent.