Turisme
Política11/11/2022

Negueruela, al PP: "No hi ha pitjor promoció turística que la que ha fet Prohens a Londres"

El conseller de Turisme ha criticat que la líder popular "digués en un dels principals mercats que a les Balears falla la mobilitat"

PalmaEl conseller de Turisme, Treball i Model Econòmic, Iago Negueruela, ha retret al PP que "anàs a la World Travel Market (WTM) de Londres a dir, en un dels principals mercats turístics, que la mobilitat a les Balears falla". "No hi ha pitjor promoció turística que la que ha fet Marga Prohens a Londres, dir que la teva destinació falla", ha destacat. Negueruela ha tingut un encreuament de declaracions amb la diputada popular, Salomé Cabrera, al llarg de la seva compareixença per explicar les línies pressupostàries de la Conselleria.

Cabrera ha replicat que "a qui ha de convèncer de fer promoció" és als socis de govern, especialment MÉS per Mallorca. El coordinador ecosobiranista, Lluís Apesteguia, coincidint amb l'inici de la fira, va reclamar que l'Executiu no destinàs més doblers a la promoció, fet que va provocar les reaccions del mateix Negueruela i la presidenta del Govern, Francina Armengol, a la capital anglesa. El conseller de Turisme ha aclarit aquest divendres que les Illes van a les fires de Madrid, Berlín i Londres "a marcar el debat turístic, a dir que les Balears giren la seva direcció i aposten per la sostenibilitat i la circularitat". "És un error anar a l'estranger i criticar el teu país, el patriotisme no es presumeix així", ha retret a Cabrera.

Cargando
No hay anuncios

El diputat ecosobiranista, Joan Mas Collet, ja ha anunciat que MÉS esmenarà les partides dels pressupostos autonòmics destinades a la promoció. La formació vol que aquests doblers es destinin a millorar l'atenció primària de l'àrea de Salut, a l'habitatge i a infraestructures educatives. "El que gasta el Govern en promoció s'ha de dedicar a la població de les Balears que viu tot l'any en el territori", sosté Mas.

El pressupost de la Conselleria

La Direcció General de Turisme i l'Agència d'Estratègia Turística de les Balears (AETIB) disposaran, el 2023, d'un pressupost de 96,6 milions d'euros, la qual cosa suposa l'increment més alt del pressupost de la Conselleria. Aquesta alça és motivada per l'arribada de fons europeus, enfocats a desenvolupar polítiques de sostenibilitat i circularitat.

Cargando
No hay anuncios

Així ho ha anunciat Negueruela durant la seva compareixença per explicar els comptes del departament per a l'any vinent, que disposarà de 267 milions d'euros, al voltant d'un 50% més que el 2022. Com ha explicat el conseller, l'esforç pressupostari se centra a continuar liderant la creació i el manteniment de l'ocupació, a millorar la qualitat a través de la formació i a gestionar el principal motor de l'economia, el turisme, "de la manera més sostenible" .

La distribució per àrees es desglossa en 8,2 milions per a la Secretaria General, 7,6 milions per a la Direcció General de Model Econòmic i Ocupació, 129 milions per al SOIB, cinc milions per al consorci de l'Escola d'Hostaleria, 96,6 milions per a la Direcció General de Turisme i l'AETIB, 5,7 milions per a la Direcció General Promoció Econòmica, Emprenedoria i Economia Social i Circular, 10,4 milions per a la Direcció General de Treball i Salut Laboral i 4,9 milions per a l'Ibassal.

Cargando
No hay anuncios

El conseller ha destacat el pressupost del SOIB, un dels departaments que més finançament gestionarà, 129 milions, amb un increment de 7 milions respecte del 2022. "És el pressupost més alt de la seva història i pretén reforçar el mercat laboral per oferir oportunitats a totes les persones treballadores”, ha declarat. De mitjana, s'invertiran prop de 3.000 euros per persona aturada.