Partits
Política 29/12/2022

MÉS no pactarà la propera legislatura si no s'eliminen nous usos residencials i turístics en rústic

La formació ecosobiranista també promourà la limitació del preu del lloguer

2 min
Marta Carrió, Lluís Apesteguia i Jaume Alzamora, durant la roda de premsa d'aquest dijous.

PalmaMÉS per Mallorca vol que es revisi el Pla Territorial de Mallorca la propera legislatura per tal d'eliminar els nous usos residencials i turístics en sòl rústic, segons ha explicat aquest dijous el candidat del partit ecosobiranista al Consell, Jaume Alzamora. De fet, aquesta mesura i altres al voltant de l'habitatge i la mobilitat condicionaran el Pacte, en cas que torni a guanyar l'esquerra, segons han explicat a l'ARA Balears fonts del partit ecosobiranista. "Volem una nova revisió del Pla Territorial de Mallorca en dos aspectes: la limitació del creixement urbanístic i l'eliminació de nous usos residencials i turístics en rústic", ha assenyalat Alzamora, que ha remarcat que "no es pot traslladar la pressió [urbanística] que s'ha fet a la costa al rústic". L'única excepció per a aquestes limitacions seran els habitatges públics.

Una altra iniciativa que MÉS ha posat sobre la taula és la limitació del preu del lloguer, tal com ha assegurat el coordinador de la formació, Lluís Apesteguia, que juntament amb Alzamora i la portaveu del partit, Marta Carrió, ha fet balanç del 2022. Apesteguia ha remarcat que l'habitatge és una de les "prioritats" del partit. "Garantir el dret de la població a l'habitatge ha de ser una obsessió per a les administracions públiques", ha dit, i ha reclamat a l'Estat i a la Unió Europea topalls al preu del lloguer i que es limiti la compra d'habitatges en el cas dels no residents. D'aquesta manera, els ecosobiranistes volen desplegar la Llei d'habitatge de les Balears per "blindar la renovació automàtica dels contractes de lloguer social, sempre que es mantingui la situació d'exclusió".

La mobilitat també serà un dels eixos de MÉS la legislatura vinent, sobretot perquè el Consell de Mallorca és a hores d'ara l'única institució insular que no en té les competències. A banda de reclamar-ne la gestió per a la institució insular, els ecosobiranistes volen impulsar una llei de mobilitat sostenible, amb mesures per reduir l'ús del cotxe privat i fomentar l'ús del transport públic.

stats