Palma
Política27/11/2021

MÉS reclama que només arribin dos creuers amb un màxim de 6.000 passatgers al dia a Palma

El partit considera que aquestessón "xifres raonables" i "gestionables" per a la ciutat

ARA Balears

PalmaMÉS ha reclamat aquest dissabte limitar el nombre de creuers que arriben al port de Palma perquè només n'hi pugui haver dos d'atracats al dia amb un màxim de 6.000 passatgers, segons ha informat Europa Press. La regidora de Model de Ciutat, Habitatge Digne i Sostenibilitat de Cort i secretària de Finances del partit sobiranista, Neus Truyol, ha dit que han fet aquesta proposta davant les previsions que la pressió turística de l'any que ve sigui semblant a les xifres anteriors a la pandèmia.

Sobre la petició que han fet, Truyol ha afirmat que són "xifres raonables", tot i que MÉS preferiria apostar per embarcacions petites i mitjanes. Així i tot, dos creuers amb un màxim de 6.000 passatgers són "nombres gestionables per a la ciutat".

Cargando
No hay anuncios

Així mateix, la regidora ha recordat que MÉS "exigeix condicionants ambientals", perquè "no parlam només de nombres, sinó de tipus de vaixells que puguin arribar al port". "Han de ser embarcacions que no contaminin atmosfèricament; amb un cicle de l'aigua tancat i que tinguin una bona gestió dels residus", ha continuat la sobiranista. També ha assegurat que aquests són paràmetres que s'apliquen en altres ports d'Europa.

Truyol ha deixat clar que ni l'Ajuntament de Palma ni el Govern tenen competències per limitar l'arribada de creuers, i per això ha precisat que es tracta d'una "voluntat política". "Hem d'exigir a l'Estat que ens deixi regular aquestes limitacions d'entrada de creuers al port per tenir la garantia que en el futur es manté la limitació", ha conclòs.