Política17/05/2022

Més per Menorca demana al Govern que avanci les subvencions per a energies renovables

Castells considera que aquesta mesura facilitaria l'accés a aquestes instal·lacions a qui més ho necessita

Iván Martín

MAÓMés per Menorca ha sol·licitat al Govern balear que avanci els doblers de les ajudes destinades a instal·lacions d'autoconsum energètic. La formació econacionalista ha recordat que el cost per implantar plaques solars se situa al voltant d'uns 6.000 euros, una xifra que no poden pagar la majoria de famílies de classe mitjana.

Per aquest motiu, el diputat Josep Castells ha demanat afavorir l'accés a l'autoconsum: "Proposam que una vegada es concedeixi la subvenció, el Govern pagui els doblers a les persones sol·licitants i després pugui justificar la inversió, i tornar la quantitat que no s'hagi utilitzat". D'altra banda, Castells considera que aquesta mesura facilitaria l'accés a aquestes instal·lacions a qui més ho necessita. A més, el diputat ha instat el Govern que concreti abans una estratègia d'implantació d'instal·lacions renovables abans de final d'any.

Cargando
No hay anuncios

Finalment, han remarcat que actualment hi ha a l'illa 180 megawatts de potència projectats en grans parcs en sòl rústic que corresponen a inversors privats, mentre només hi ha 7,7 megawatts d'autoconsum: "És evident que és necessari democratitzar l'energia i que ara és un gran moment. Si perdem aquesta oportunitat, només subvencionarem les renovables per a famílies riques, i farem que el negoci de l'energia passi d'unes mans a unes altres".