Política10/03/2022

Menorca tindrà una embarcació pròpia per vigilar els fondejos sobre posidònia

El 2021, només 28 de les 120 platges de l'illa van demanar autorització per a retirar posidònia

Iván Martín

MAÓEl Consell de Menorca ha tret una oferta per a la contractació d'una embarcació addicional a les que facilita el Govern balear, de l'1 de juliol al 18 de setembre, per complementar el servei de vigilància i evitar les pràctiques que malmeten la posidònia viva. Aquesta embarcació s'unirà a la logística de les 15 del Govern, tot i que la titularitat serà del Consell i el servei, unificat.

Així ho ha anunciat aquest dijous el conseller insular de Medi Ambient i Reserva de Biosfera, Josep Juaneda: "Creim que a Menorca s'està fent una gestió diferenciada i és molt important mantenir l'equilibri entre l'activitat humana i la preservació del medi marí". I ha afegit: "L'acció és coherent amb la gestió de l'illa com a Reserva de Biosfera i treballam per un desenvolupament econòmic i social sostenible".

Cargando
No hay anuncios

Durant la roda de premsa, s'han presentat els resultats de la gestió de la posidònia a les platges de l'illa. El 2021, només 28 de les 120 platges de Menorca van demanar autorització per retirar posidònia i, finalment, només ho van fer vuit, amb una quantitat total de 196 m³ de fanerògama.

Per la seva banda, el conseller de Medi Ambient del Govern balear, Miquel Mir, ha destacat la importància d'aquestes ajudes a la gestió costanera de l'illa: "Menorca és la primera illa a fer la passa per complementar el servei de vigilància de fondejos sobre posidònia oceànica a l'Arxipèlag. És una fantàstica notícia i essencial per reforçar el decret". A més, Mir ha recordat que l'illa també és pionera en la gestió de la posidònia: "Des de principi de l'any 2000, Menorca ha estat un referent a la Mediterrània en el tractament de la posidònia morta. De fet, l'experiència d'aquí ens ha servit per elaborar el decret".