La setmana que m'espera
Política12/02/2021

"L’equip de govern anterior era molt dormidor... Jo faig que tothom s’aixequi prest"

El batle de Pollença, Tomeu Cifre, explica com serà la seva setmana

PalmaLes setmanes les començ molt prest, no perquè per mi arribin abans, sinó perquè som molt dematiner. A qui es belluga Déu l’ajuda, diu la dita. A mi em representa molt. Abans de les 7 ja estic aixecat: em faig un cafè amb llet amb dues galletes i llegesc la premsa autonòmica. Si tenc temps, mir un poc les notícies a la televisió, i abans de les 8 som a l’Ajuntament, excepte dimecres i divendres, que duc el meu fill a escola. El primer que faig en arribar és mirar l’agenda i veure què hi ha. Despatx un parell de regidors i faig el que em toca, també, com a regidor d’Urbanisme que som.

Dilluns a les 10.30 seré a la ràdio, com sempre. Faig un programa que es diu El batle respon i xerr un poc de l’actualitat del poble i del Consistori durant una hora. La gent pot fer preguntes i enviar propostes. No n’envien gaire, la veritat, senyal que ho estam fent bé. Si la gent no estigués contenta, ho diria! Després torn a l’Ajuntament. Din a casa o a ca mon pare i ma mare, on sempre trob un plat exquisit, perquè ma mare és molt bona cuinera. Quan puc i en sobra, m’enduc el que queda per sopar. Jo no som cap crac a la cuina, però com que som menjador, m’he hagut d’espavilar. Faig pa amb oli, truita de patata i improvís qualque succedani de cuiners televisius. 

Cargando
No hay anuncios

Aquest dimarts tenim junta de govern. Abans solia fer-se al migdia, però com que ja he dit que som dematiner, ara la feim a les 9. L’equip de govern anterior era molt dormidor... Jo faig que tothom s’aixequi prest. No és que jo dormi moltes hores, amb sis i poc em basten, perquè me’n vaig a dormir a mitjanit. Però s’ha de fer feina durant les hores de sol. Això ho sé perquè som pagès, caçador i pescador, també. Hi ha molta gent que fa feina de vespre i vida nocturna... A mi això mai m’ha anat bé. Jo tenc 80 ovelles i faig de pagès. Però de pagès de bon de veres, perquè ara pareix que qualsevol que es compra dos planters ho és. Aquests que sembren quatre tomàtigues i dos pebrers són uns aficionats. Després, quan puc i tenc temps, vaig a caçar tords amb filats, o a pescar calamars, serrans, i a encalçar qualque cabrit. Aquestes són les activitats que més m’agrada fer. I aclucar els ulls entre cinc i deu minuts en haver dinat. 

Dimecres veuré els tècnics d’urbanisme, i potser aniré fins al port de Pollença o la Cala de Sant Vicenç. No ho sé, tot ha canviat molt amb la pandèmia. Abans tenies més possibilitats de moure’t. Ara fas videoconferències i abans aprofitaves les reunions de batles per xerrar amb un o amb l’altre. No pots improvisar tant.

Cargando
No hay anuncios

No tenc clar com seran dijous i divendres. Intent treure temps per als meus fills; no hi estic sempre que vull, però sí sempre que puc, tot i que la meva filla és més gran i passa olímpicament de mi, com totes les adolescents dels seus pares. El cap de setmana, això sí, és moment de gaudir del teatre i la música. La cultura és segura i, si no hi ha res a Pollença, agaf cotxe i vaig fora poble.