Política22/03/2018

JxCat i ERC proposen una qüestió de confiança d'aquí un mes per convèncer la CUP

Es comprometen a seguir negociant el full de ruta però amb un Govern funcionant

Núria Orriols / Aleix Moldes

BarcelonaLes negociacions per aconseguir el suport de la CUP en el ple d'investidura d'aquest dijous a la tarda segueixen. Entre les qüestions que JxCat i ERC han posat sobre la taula aquest matí per convèncer els cupaires i assolir la majoria absoluta per a Jordi Turull, segons ha pogut saber l'ARA, hi ha hagut que el president de la Generalitat se sotmeti a una qüestió de confiança d'aquí un mes.

De fet, aquesta era una proposta que ja s'havia traslladat als anticapitalistes però que fins ara situaven a mig mandat. Ara bé, la situació d'excepcionalitat -argumenten les fonts consultades- fa que s'hagi posat sobre la taula aquest mecanisme. L'objectiu és investir Turull sigui com sigui perquè ja sigui president electe quan declari davant de Llarena (que pot tornar-lo a enviar a la presó).

Cargando
No hay anuncios

"No tenim un acord de govern tancat", admeten fonts parlamentàries, després de la reunió de més de dues hores que han mantingut aquest matí. Altres fonts expliquen que l'oferta consisteix a seguir negociant després d'investir Turull i atorgar així a la CUP el poder per tombar el Govern si consideren que no se'ls ofereix un full de ruta assumible.

Tot i que no hi ha modificacions substancials respecte a la proposta que van fer arribar als anticapitalistes, JxCat i ERC consideren que es pot seguir avançant en la negociació per acordar un programa. Això sí, amb un Govern constituït i sense el 155.

Cargando
No hay anuncios

Des de primera hora, les assemblees locals de la CUP s'estan pronunciant sobre la investidura, arran d'un document que va enviar ahir el secretariat nacional a les bases.

Seguir negociant amb Turull a la presó

De fet, les negociacions no s'aturaran en cap cas. Tant si Turull és investit com si no, el compromís que JxCat i ERC han fet arribar a la CUP és que seguiran negociant durant els pròxims mesos un full de ruta que convenci els anticapitalistes. En cas que aquest divendres Pablo Llarena enviï Turull i la resta de diputats investigats a la presó, les tres formacions s'han compromès a establir una estratègia antirepressiva per investir un nou candidat.