Política19/09/2017

Un jutjat ordena a les operadores bloquejar 22 nous dominis per a l'1-O

L'Estat continua intentat aturar l'accés a la web del referèndum

Ara

BarcelonaEl jutjat d'instrucció 13 de Barcelona ha ordenat a les operadores de telecomunicacions la inhabilitació de l'accés des d'Espanya a 22 nous dominis web utilitzats per divulgar el referèndum, convocat pel Govern i suspès pel Tribunal Constitucional (TC), segons fonts jurídiques consultades per Efe.

En una interlocutòria dictada el 15 de setembre, el jutjat ja va ordenar bloquejar l'accés des d'Espanya a deu dominis, entre els quals, la web oficial del referèndum (Referendum.cat) i altres d'habilitades per la Generalitat per substituir-la, com Ref1oct.cat o Ref1oct.eu.

Cargando
No hay anuncios

Aquella mateixa interlocutòria avançava que la mesura seria extensiva "a qualsevol altre domini específic web que es pogués utilitzar en els mateixos termes o que redireccionés els esmentats dominis, així com totes aquelles webs 'proxy' que servissin únicament com a intermediàries per accedir als dominis web".

L'objectiu d'aquest manament judicial és que les operadores bloquegin l'accés als dominis citats i informin els usuaris que la mesura s'ha produït per ordre de les autoritats judicials.

Cargando
No hay anuncios

Davant el bloqueig judicial de totes aquestes webs, la Generalitat va activar divendres a la nit un compte de Twitter (@ref1oct.), que segueix actiu, en el qual es dedica a informar de com burlar l'esmentada prohibició i poder accedir des d'Espanya a la web Ref1oct.eu, un domini d'àmbit europeu.