Política26/06/2019

Podem afirma que Sánchez els va transmetre que “prefereix el suport de la dreta” a la investidura

El líder d'Unides Podem es resisteix a acceptar una cooperació sense ministeris

D.s.u. / G.a.

MadridLa portaveu d’Unides Podem al Congrés, Irene Montero, ha afirmat aquest dimecres que Pedro Sánchez li va traslladar ahir a Pablo Iglesias que buscarà el suport de la dreta abans de la investidura prevista per al mes de juliol. “El que ens va dit el president és que vol anar a una investidura en la qual busqui el suport de la dreta, i això ens preocupa”, ha afirmat Montero, que ha dit que els fa “pena” que vulguin anar a una “investidura fallida com a mecanisme de pressió”. Tot i així, s’ha mostrat disposada a continuar negociant si el candidat “deixa de mirar a la dreta” o si no aconsegueixen el “tòrcer-li el braç a Albert Rivera”.

Tot i això, hores abans el líder d'Unides Podem, Pablo Iglesias, havia assegurat al Congrés que "el govern de coalició està molt més a prop del que pot semblar". Malgrat que des del PSOE insisteixen que la fórmula de cooperació no inclou ministeris, sinó aspectes programàtics i altres càrrecs, el partit lila segueix tensant la corda per aconseguir més presència a l'executiu.

Cargando
No hay anuncios

Ahir dimarts, Iglesias i el president en funcions Pedro Sánchez es van reunir sense convocatòria als mitjans al Palau de la Moncloa. Iglesias veu "un element revelador" per creure que el govern de coalició està a prop: "La preocupació que tenen alguns". "Si hi ha tota aquesta campanya mediàtica és perquè existeix una possibilitat real d'aquest govern de coalició", ha afegit.

Cargando
No hay anuncios

Des del PSOE, tanmateix, estan oberts a una votació d'investidura fallida si no s'arriba abans a un acord amb la formació d'Iglesias. Dimarts vinent la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, i el president en funcions del govern, Pedro Sánchez, es reuniran per mirar de convocar una data per a la votació de la investidura.