Política 24/05/2018

El Govern confia tenir aquest mateix dijous l'informe jurídic sobre la presa de possessió

Aragonès insisteix que l'executiu espanyol ha de publicar els nomenaments al DOGC

Ara
1 min
Pere Aragonès

BarcelonaLa presa de possessió dels consellers segueix encallada a l'espera que o bé el govern espanyol publiqui el nomenament dels consellers al 'Diari Oficial de la Generalitat' (DOGC), o bé el president del Govern, Quim Torra, mogui fitxa. En una entrevista a RAC1, el futur vicepresident del Govern, Pere Aragonès, ha explicat que l'informe jurídic que ha demanat Torra a la comissió jurídica podria estar enllestit aquest mateix dijous. "Esperem tenir avui l'informe que ens aportarà més llum jurídica als camins que hem de seguir", ha indicat.

En tot cas Aragonès ha insistit que el govern espanyol ha de publicar el decret al DOGC perquè és un "acte degut" i, després, si considera que presos i exiliats no poden prendre possessió del seu càrrec, l'hauria d'impugnar al Tribunal Constitucional. A més, ha lamentat que la polèmica s'hagi centrat en un decret de nomenament i no en el fet que hi hagi "responsables polítics que estan empresonats i a l'exili a causa d'una repressió no fonamentada que a Bèlgica i Alemanya no passa la prova del cotó".

Pel que fa al vot favorable del PNB als pressupostos de l'Estat, Aragonès ha explicat que ERC "mai ha subordinat el calendari polític a Catalunya a la discussió dels pressupostos generals de l'Estat". "El que haguem de fer aquí ha de dependre de nosaltres, i no podem buscar moviments tàctics en altres cambres on les majories no depenen de nosaltres".

stats