Unió Europea
Política 18/04/2024

El Govern alerta Brussel·les que el cost de l'habitatge provoca "que no es cobreixin llocs de treball essencials" a les Illes

La directora general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament demana que es tinguin en compte els "desavantatges estructurals" de les regions insulars

ARA Balears
1 min
A hores d'ara hi ha 764 habitatges en el registre de grans tenidors de la Conselleria de Mobilitat i Habitatge

PalmaAdvertència del Govern a Brussel·les: el cost de l'habitatge és tan alt a les Illes que "provoca que no es cobreixin llocs de feina essencials". La directora general de Relacions Institucionals i de Relacions amb el Parlament, Xesca Ramis, ha traslladat aquesta problemàtica a la 160a sessió plenària del Comitè Europeu de les Regions (CdR). En la trobada regional, que es fa aquest dijous, Ramis ha expressat que el problema de l'accés a l'habitatge té una "incidència especial" a les Balears, tal com ha apuntat la Conselleria de Presidència i Administracions Públiques en una nota de premsa recollida per Europa Press.

La portaveu ha destacat que l'accés a l'habitatge és "un dels principals problemes de les regions insulars mediterrànies", i una de les "majors preocupacions a les Illes". Ho ha dit durant la presentació d'un dictamen sobre habitatge intel·ligent, sostenible i assequible, en què també ha reivindicat que els "desavantatges estructurals que pateixen les regions insulars" es tinguin en compte a les polítiques europees per "garantir la igualtat d'oportunitats".

Carrega contra l'amnistia

En paral·lel, la directora general també ha carregat contra la llei d'amnistia. En relació amb un dictamen sobre democràcia, ha reclamat que les institucions "facin valer el seu paper de garant de la separació de poders, el respecte a la llei i a l'estat de dret", atès que són "l'essència de la democràcia liberal sobre la qual se sustenta Europa i la garantia d'estabilitat per als estats membres, i de la igualtat per als ciutadans europeus". Per tant, ha reclamat un pronunciament europeu contra el que considera un "soscavament dels ciments de l'estat de dret" per part del govern espanyol.

stats