Política31/05/2017

García Castellón, el jutge que va empresonar Mario Conde, instruirà els casos Púnica i Lezo

Substituirà Eloy Velasco, que deixa el jutjat després de pressions del govern espanyol

Ara

MadridJa hi ha substitut per al jutge Eloy Velasco, l'assot del PP que fins ara ha portat la instrucció de l'operació Lezo i la trama Púnica. Serà el magistrat Manuel García Castellón, que té al seu historial haver empresonat Mario Conde i perseguit a Augusto Pinochet. És, de fet, l'actual titular del jutjat central número 6 de l'Audiència Nacional, on s'instrueixen els polèmics casos de corrupció, i Velasco el substituïa com a interí mentre feia de jutge d'enllaç tant a París com a Itàlia (va estar a l'Audiència Nacional del 1995 al 2000). Ara ha sol·licitat el reingrés, segons han confirmat a Efe fonts pròximes al mateix afectat.

Després d'intentar-ho amb els fiscals, ara li toca al jutge

Eloy Velasco, el magistrat que ocupava el lloc de García Castellón de manera interina, ha sol·licitat i obtingut l'ascens per ocupar una de les places, de nova creació, a la sala d'apel·lacions de l'Audiència Nacional. En breu, està previst que la seva plaça surti a concurs, però García Castelló té tots els números per ocupar-la, ja que és, de fet, la seva plaça original.

Cargando
No hay anuncios

Segons les mateixes fonts, García Castellón obtindrà el reingrés a la plaça en el termini aproximat d'un mes, ja que Eloy Velasco ha d'abandonar ja aquest jutjat per incorporar-se a la sala d'apel·lacions de l'Audiència de manera immediata.

García Castellón haurà d'assumir un important volum de feina: Eloy Velasco ha ajornat la major part de les diligències pendents sobre els casos Lezo i Púnica per a qui ocupés la seva plaça. Mentre no es produeixi el canvi, ja que són necessàries diferents actuacions, prendran les regnes del cas els jutges de guàrdia de l'Audiència.