Política04/09/2018

La fiscalia demana presó per a onze activistes dels CDR que es van encadenar al TSJC

Dos manifestants més s'enfronten a penes inferiors

Ara

BarcelonaLa fiscalia demana dos anys i mig de presó per a onze dels catorze membres dels Comitès de Defensa de la República (CDR) detinguts el passat 23 de febrer després d'encadenar-se a les portes del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, al passeig Lluís Companys de Barcelona. L'acció s'havia convocat coincidint amb la declaració del major dels Mossos Josep Lluís Trapero a l'Audiència Nacional per denunciar la repressió per part de l'Estat.

El ministeri públic també demana un any de presó per a dos activistes més, segons ha fet públic Alerta Solidària. El cas el portava el jutjat d'instrucció número 31 de Barcelona, que ha donat per tancada la investigació i ha enviat la causa a judici. Als onze acusats que s'enfronten a una petició de presó se'ls responsabilitza d'un delicte de desordres públics, mentre que als altres dos els atribueixen els delictes de desobediència i resistència greu.

Cargando
No hay anuncios

El 23 de febrer desenes de persones van intentar bloquejar l'entrada del Palau de Justícia de Barcelona per denunciar la repressió de l'Estat, mentre centenars es concentraven a la vorera de davant de l'edifici. Durant el desallotjament, els Mossos d'Esquadra van acabar detenint catorze persones, tot i que l'acció judicial només es dirigeix contra tretze.

En un comunicat, Alerta Solidària ha denunciat que s'estigui demanant presó per als acusats "pel simple fet d'haver-se assegut a les escales del TSJC", la qual cosa consideren una "protesta legítima". Asseguren que es tracta d'una prova més "de l'evident irracionalitat" del sistema penal espanyol i que s'està perseguint per la via penal "la militància independentista".