Política26/02/2018

Exdirigents d'esquerres rebutgen en un manifest la presó preventiva dels consellers i dels Jordis

Joan Coscubiela, Lluís Rabell, Raimon Obiols i altres exlíders de CSQP i el PSC reclamen la llibertat dels empresonats

Efe

BarcelonaUna vintena d'exdirigents d'esquerres han rebutjat en un manifest publicat aquest dilluns la presó preventiva del vicepresident Oriol Junqueras, el conseller Joaquim Forn, l'exlíder de l'ANC, Jordi Sànchez, i el líder d'Òmnium, Jordi Cuixart. Entre els signants hi ha l'exlíder del PSC Raimon Obiols, l'exconseller de Justícia i expresident de Ciutadans pel Canvi (CpC), Josep Maria Vallès; els exdiputats de Catatalunya Sí Que Es Pot (CSQP), Joan Coscubiela, Lluís Rabell i Gemma Lienas; i els exdirigents socialistes Laia Bonet i Jordi Font.

En el manifest, consideren "injustificada i desproporcionada" la presó preventiva, i adverteixen que "aplicar tractament penal a un problema polític no ajudarà a trobar vies de sortida dialogades". L'ex Síndica de Greuges i exdiputada de CpC, Pilar Malta; l'actual rectora de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Margarita Arboix; i els catedràtics i dirigents de Federalistes d'Esquerres, Joan Botella i Victòria Camps; així com els catedràtics Joan i Marina Subirats, l'exsecretari de Planificació Territorial de la Generalitat i exdiputat de CpC Oriol Nel·lo; i l'escriptor Jordi Amat també apareixen com a signants de l'escrit, que porta per títol "Aplanar obstacles al camí del diàleg democràtic".

Cargando
No hay anuncios

L'escrit, en català i castellà, expressa la voluntat dels qui el subscriuen de "superar la situació política que viu el nostre país" i la intenció de "construir una societat amb més justícia social i amb més qualitat democràtica".

"Malgrat discrepar de les seves opinions o actuacions polítiques, afirmem que l'aplicació de les esmentades mesures és una decisió criticable per injustificada i desproporcionada, tal com han manifestat experts en dret penal i dret processal i ha denunciat també Amnistia Internacional", subratllen.