Política 23/07/2019

Miquel Ensenyat sobre la investidura: "Esper que no siguin tan ases d'arribar a unes altres eleccions"

El grup parlamentari de MÉS per Mallorca ha presentat una PNL per endurir la regulació dels fons voltor

E. Navarro
2 min
Miquel Ensenyat i Joan Mas

PalmaEl portaveu del grup parlamentari de MÉS per Mallorca, Miquel Ensenyat, s'ha expressat aquest dimarts sobre el debat d'investidura estatal, afirmant que a Espanya hi manca "cultura del pacte", a diferència d'altres països d'Europa. "Hem vist una negativa per part del govern socialista que entrassin a governar a determinades àrees persones que no fossin nomenades específicament per ells i això és molt greu, perquè és no voler entendre els ciutadans, que es varen expressar a les urnes i varen conformar una cambra plural", ha defensat Ensenyat. El portaveu de MÉS al Parlament ha opinat que seria un "error majúscul" no aprofitar "aquesta oportunitat històrica" i "concórrer a unes altres eleccions". "Esper que no siguin tan ases d'arribar a aquest supòsit", ha expressat.

Ensenyat ha fet aquestes declaracions en una roda de premsa en què ha presentat, juntament amb el diputat Joan Mas, la primera Proposició No de Llei (PNL) que fa el grup parlamentari en aquesta legislatura, en què demana una regulació més estricta dels fons voltor. En concret, insta el govern de l'Estat a "revisar la fiscalitat" d'aquests fons, "que tenen una bonificació del 95% de l'impost de societat". A més, el document demana una modificació de la llei Montoro, per tal que el superàvit pressupostari de les institucions públiques es pugui destinar a finançar programes d'habitatge públic.

I, per últim, insten el govern estatal a endurir la penalització per accions delictives en assetjament immobiliari, "ja que la majoria de les denúncies d'aquest tipus són per accions que duen a terme els fons voltor", ha explicat Joan Mas. Ensenyat ha expressat que l'habitatge és un àmbit "urgent i necessari" i un dels "punts fonamentals dels acords de Bellver". "S'ha de promocionar la construcció d'habitatge, però d'una manera diferent de la que va ser una de les causants de la crisi", ha afegit.

stats