Política07/08/2013

Les empreses que es declaren en fallida creixen un 22% en el primer semestre

El ritme de concursos s'alenteix amb 2.408 presentats en el segon trimestre de l'any, un 15% menys que entre el gener i el març

Europa Press

BarcelonaLes empreses que es van declarar en concurs de creditors –suspensió de pagaments i fallides– davant la impossibilitat d'afrontar els seus pagaments i deutes han crescut un 22% en el primer semestre de l'any a tot l'Estat.

El ritme, però, es va frenar en el darrer trimestre amb 2.408 empreses que van entrar en concurs, un descens del 9,5% respecte al primer trimestre de l'any, tot i que la xifra encara està un 15% per sobre del que es va registrar fa un any.

Cargando
No hay anuncios

Per la seva banda, les famílies concursades van baixar entre abril i juny un 22,4% en taxa interanual, fins a sumar 206 procediments de fallida, segons l'Estadística de Procediment Concursal de l'Instituto Nacional de Estadística (INE) publicada aquest dimecres.

En total, el nombre de deutors concursats –sumant famílies i empreses– va ser de 2.614, un 17,5% més que en el segon trimestre del 2012 i un 8,4% menys en taxa intertrimestral. L'INE ha subratllat que aquesta reculada trimestral dels deutors concursats és la més forta des del 2011.

Cargando
No hay anuncios

El 29,1% de les empreses que van entrar en concurs en el segon trimestre tenien com a activitat principal la construcció, mentre que el 18,4% es dedicava tant al comerç com a la indústria i l'energia.

Una de cada quatre empreses (26%) que es van declarar en fallida fins al juny tenia una antiguitat de 20 o més anys, mentre que el 9,3% tenia quatre anys o menys de vida. Entre les empreses concursades de creació més recent, el 41,5% es dedicava al comerç i a la construcció, mentre que entre les més antigues, el 36,1% operava en el sector de la indústria i l'energia.

Cargando
No hay anuncios

Catalunya, la comunitat amb més fallides

Per comunitats, Catalunya, el País Valencià i la Comunitat de Madrid van ser les comunitats amb més declaracions de concurs en el segon trimestre de l'any, atès que van acaparar el 47,2% del total. En concret, Catalunya va sumar 499 concursos; el País Valencià, 377, i la Comunitat de Madrid, 359.

Cargando
No hay anuncios

En canvi, les comunitats amb menys suspensions de pagaments en el segon trimestre de l'any van serl a Rioja, amb 23 procediments, i Cantàbria, amb 27 concursos.