Partits polítics
Política 07/02/2024

Podem denuncia que algú ha regirat els seus despatxos al Congrés per apilar les coses fora de la zona de Sumar

El partit de Yolanda Díaz no se'n fa responsable però considera que havien d'abandonar l'espai quan van abandonar el grup

1 min
La dirigent de Podem Ione Belarra en un acte amb la líder de Sumar, Yolanda Díaz.

MadridEls diputats de Podem han demanat ampara a la presidenta del Congrés, Francina Armengol, després que algú hagi entrat de manera forçada als seus despatxos i els hagin mogut documents de treball i equipaments informàtics. El partit lila ha posat els fets en coneixement de la Policia Nacional. A l'espera de més informació sobre els responsables, tot apunta a una disputa amb el grup parlamentari de Sumar, on fins fa unes setmanes pertanyien els quatre membres de Podem.

Fonts del partit lila es resisteixen a assenyalar la formació liderada per Yolanda Díaz. "No sabem qui ha entrat. Hem denunciat uns fets i ara que investigui la policia", diuen aquestes fonts, que reclamen que s'indagui si s'ha pogut cometre algun delicte. Els diputats de Podem van obtenir els seus respectius despatxos quan va començar la legislatura i estaven ubicats a la zona on els té tot el grup de Sumar, perquè és la candidatura en la qual es van presentar a les eleccions del 23 de juliol. El 6 de desembre van anunciar el seu pas al grup mixt, però encara continuen on eren des del principi. "Els despatxos són dels diputats. Els tenen des del primer dia i ningú ens ha notificat res", subratllen.

Des de Sumar la versió és una altra. "Quan tu marxes d'un grup parlamentari no estàs al despatx d'aquell grup. Fa mesos que van abandonar el grup i la mesa formalment els va dir la setmana passada que havien de marxar", asseguren fonts del partit de Díaz. Amb tot, deixen clar que no tenen "ni idea" de qui ha pogut protagonitzar aquesta entrada als despatxos i la retirada de les seves pertinences. Els diputats de Podem se les han trobat als passadissos en una zona comuna.

stats