Política22/12/2020

El Govern vol incorporar Múrcia i Andalusia dins de la 'Commonwealth' mediterrània

La presidenta Francina Armengol ha afirmat que treballen en projectes amb el País Valencià i Catalunya per reforçar aquesta aliança

K. O.

PalmaLa presidenta del Govern, Francina Armengol, ha afirmat aquest dimarts en el ple del Parlament que estan treballant amb el País Valencià i Catalunya per impulsar una "Commonwealth' mediterrània". Es tracta d'un concepte que va reclamar recentment el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, i al qual es va sumar Armengol en l'acte de commemoració del Dia de la Constitució. La presidenta, però, ha volgut anar "més enllà", i ha afirmat que volen incorporar Múrcia i Andalusia dins l'aliança.

D'aquesta manera, es farien actuacions comunes en àmbits com la protecció del medi ambient, les infraestructures lògiques i de comunicacions i la defensa d'un finançament més just. A més, ha recordat que en el cas del País Valencià i Catalunya comparteixen lligams culturals amb les Balears amb els quals "continuarem treballant intensament", segons la presidenta.

Cargando
No hay anuncios

Armengol ha insistit que a més de l'aliança cal reequilibrar el pes del centralisme de l'Estat, enfocat a Madrid, per "bascular" més cap a la perifèria. També ha reivindicat l'equitat entre ciutadans i que els illencs tenen els mateixos drets que els residents a la Península.