Política 10/05/2022

Armengol, a Guasp: "Li va anar molt bé l'Oficina Anticorrupció, i ara la comença a criticar"

La presidenta del Govern ha assegurat que l'organisme dirigit per Tòfol Milán funcionarà "amb independència"

2 min
La presidenta del Govern, Francina Armengol

PalmaLa líder de Ciutadans, Patricia Guasp, ha formulat la seva pregunta de control a la presidenta del Govern, Francina Armengol, sobre "la neutralitat i la independència" de l'Oficina Anticorrupció després del nomenament, la setmana passada, de Tòfol Milán al capdavant de l'organisme. "Creu que el procediment d'elecció, a la tercera i per la mínima, sense intentar un pacte, garanteix el principi de neutralitat?", ha demanat Guasp. En el seu torn de rèplica, Armengol ha contestat que "li va anar molt bé a vostè l'Oficina Anticorrupció quan va tenir problemes en el seu grup, i ara la comença a criticar". La cara de Guasp, després d'aquestes declaracions, era d'estupefacció. "Per aquí no", ha dit ja amb el micro tancat.

S'ha de recordar que Milán fou nomenat una setmana després que el Parlament avalàs la revalidació d'Andreu Manresa al capdavant d'IB3. La raó va ser que Manresa tenia el suport de MÉS per Menorca i Milán no, pel seu passat com a director general de Pressupostos de Francesc Antich. L'absència d'Armengol per acudir al funeral de l'historiador Josep Massot i Muntaner va fer que el nomenament de Milán s'ajornàs una setmana per la falta de vots.

"Respect les institucions de les Balears. Ho vaig fer amb el senyor Far i ho faré amb Milán. Si vostè el tenia abans, l'ha de tenir ara", ha afirmat la cap de l'Executiu illenc. "Milán és funcionari de l'Oficina Anticorrupció, una persona íntegra", ha afegit. Les explicacions no han convençut Guasp, que ha criticat que el Govern balear "mai hi ha cregut, fou una imposició de Podem". "Només té sentit des de la màxima transparència, que garanteix que els recursos vagin a serveis socials com la salut", ha destacat.

Armengol aquí ha apujat el to. "L'Oficina Anticorrupció neix gràcies al govern d'esquerres. S'ha demostrat que polítics de dretes han acabat a la presó, cosa que no ha succeït amb els de l'esquerra", ha recordat. A més, ha retret a Guasp que "aplicàs on governa aquestes coses", en referència a la lluita contra la corrupció. "A l'Ajuntament de Madrid, amb la compra de mascaretes, no hi ha d'haver una investigació? On governen fan un cantet de tapament de la corrupció del PP, que és endèmica a les Balears i a l'Estat", ha conclòs.

stats